Отидете към основна версия

23 178 129

Хибридните автомобили се оказаха не толкова екологични, колкото се смяташе досега

  • plug-in hybrid-
  • хибриден автомобил-
  • проучване

"Зелените" организации в САЩ направиха собствено проучване и установиха, че хибридните автомобили на практика харчат много повече гориво, отколкото се смяташе досега.

Според нов анализ на данни от Международния съвет за чист транспорт (същата група, която предизвика скандала с Volkswagen, наречен Дизелгейт), plug-in хибридите използват много повече гориво, отколкото позволяват регулаторите.

ICCT анализира данни от програма, която помага на шофьорите да следят горивната ефективност на колите си и използва данни от Калифорнийското бюро за ремонт на автомобили (BAR).

Благодарение на тази информация "зелените" сравняват тези данни с регулаторните оценки и откриват, че плъгин хибридите PHEV не се задвижват с електрическа енергия толкова често, колкото предполага EPA.

Данните показват, че PHEV колите прекарват 26-56% по-малко време в режим на изцяло електрическо задвижване и използват 42-67% повече гориво, отколкото предполага етикетът на EPA.

Ръководителят на изследването Арън Изенщат показа таблица с „най-добрите“ и „най-лошите“ PHEV модели. Той подчерта, че водачите на BMW i3 и Chevrolet Volt използват най-често електрическото задвижване.

В същото време собствениците на хибридните Range Rover и Porsche Panamera почти никога не са се свързвали с електрическата мрежа. Или с други думи, по-луксозните и по-мощни хибриди използват ток най-рядко.

Въз основа на резултатите от проучването "зелените" ще препоръчат на властите на САЩ и отделни щати да преразгледат преференциалните условия за хибридни автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 29 гласа.

Свързани новини