Отидете към основна версия

51 656 43

Как таблетка за съдомиялна машина помага на шофьорите

  • съвети-
  • чистачки-
  • предно стъкло
Снимка: Shutterstock

Ако по-рано нашите бащи и дядовци измислиха всевъзможни трикове, защото нямаше нищо по магазините, то сега съвременните шофьори повтарят този опит, но не защото няма, а за да спестят пари и да постигнат максимални резултати. Кой би помислил, че таблетките за съдомиялна машина могат да помогнат по време на зимната експлоатация на автомобил ...

Дори съвременните зимни течности за чистачки, предназначени да разтопяват леда по стъклата и да предотватяват появата на лед върху чистачките, при силни снеговалежи и пръски от пътни реагенти, не могат да се справят със задачите си. Вместо чисто предно стъкло, водачът вижда през постоянен "филм" (да се чете - не вижда нищо), който неизменно се появява на ветроупорното стъкло при шофиране по зимен път. И тогава постоянно пръскаме течност за чистачки, но има обаче много по-ефективен начин и най-важното - по-евтин.

Говорим за популярните таблетки за кухненски съдомиялни машини. Те включват специална сол, балсам и детергентни компоненти, които ви позволяват да почиствате перфектно дори изсъхнали, силно замърсени съдове. Защо тогава да не ги използваме за почистване на предното стъкло на автомобил?

Взимате таблетка и я разтваряте в литър топла вода, след което просто наливате в казаначето. Почистващите свойства на такъв разтвор се подобряват значително. Струва си обаче да се отбележи, че съставът не бива да се смесва със зимна течност за чистачки и при престой на минусови темпелатури бързо ще замръзне. Но през настоящата към момента топла зима, подобен метод е подходящ.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 116 гласа.

Свързани новини