Отидете към основна версия

27 740 35

Най-безопасните кросоувъри за пътниците са само два

  • iihs-
  • краш тестове-
  • кросоувъри-
  • потници отзад

Американският институт за пътна безопасност (IIHS) проведе краш тестове на 15 кросоувъра, за да определи колко добре защитават пътниците при инцидент. Само два кросоувъра получават оценка „добър“.

По-специално добра оценка получават Ford Escape и Volvo XC40 според всички нови критерии на института IIHS. При останалите 13 кросоувъра защитата на пътниците не е перфектна и в една или друга степен не отговаря на стандартите по един или повече критерии.

Toyota RAV4 се ​​провали съвсем малко в тези краш тестове. Той показа добри резултати по повечето критерии за защита на пътниците . Точки обаче ѝ бяха отнети, тъй като предпазният колан на пътника на втория ред се измества от идеалната си позиция към стомаха му. Заради този проблем главата на манекена се не попада върху предпазната завеса. Следователно пътниците могат да бъдат изложени на допълнителен риск в случай на злополука.

Кросоувърите Audi Q3, Nissan X-Trail и Subaru Forester получават лош резултат в теста за риск от нараняване на гърдите на пътниците отзад. Девет автомобила са оценени като "лоши". Това са Buick Encore, Chevrolet Equinox, Honda CR-V, Honda HR-V, Hyundai Tucson, Jeep Compass, Jeep Renegade, Mazda CX-5 и Mitsubishi Eclipse Cross.

Трябва да се отбележи, че иначе всички тези кросоувъри получиха добри оценки при теста за челен удар. Единственият кросоувър, който получава максимални оценки по всички показатели обаче е Volvo XC40. Освен Volvo-то, максимална получава и Ford Escape, а 9 от 15-те кросоувъра се провалят на тези нови тестове.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.

Свързани новини