Отидете към основна версия

6 081 18

Как Lancia обнови единствения си модел

  • lancia-
  • ypsilon

Хечбекът Ypsilon получава ново оборудване, но губи метановия си двигател

Lancia обнови единствения си модел, хечбека Ypsilon. Субкомпактният автомобил получава нова екстериорна и вътрешна декорация, продължава да разполага с рециклирана пластмасова тапицерия на седалките и с медийна система с Apple CarPlay и Android Auto. За първи път Ypsilon идва с камера за задно виждане, а освен това има намалена гама двигатели: от нея е премахнат метановият 0.9 TwinAir.

Марката Lancia се готви за радикална трансформация. Това означава не само навлизане в премиум сегмента на пазара и преразглеждане на корпоративната идентичност , но и лансиране на нови модели . Поради тази причина беше решено да се мине с малко кръвопролитие и да се актуализира единствената кола в гамата днес - хечбекът Ypsilon. Ще припомним, че третото поколение на модела се появи през 2011 г. То е построено на платформата на Fiat 500 и за 12 години претърпя два малки рестайлинга.

Палитрата бои за каросерия Ypsilon има нов "естествен" цвят Dew Green. Хечбекът има и различно декориран екстериор и интериор, както и подобрена графика на таблото. За тапицерия на седалките все още можете да изберете синтетичен плат Seaqual Yarn, който е направен от пластмасови отпадъци, събрани в Средиземно море. И това е само началото. След няколко години половината от повърхностите, които можете да докоснете в колите на Lancia, ще бъдат направени от рециклирани материали или екологично чисти материали.

Медийната система със 7-инчов сензорен екран, Apple CarPlay и поддръжка на Android Auto мигрираха от актуализацията от 2021 г. Наистина новото е безжично зареждане за смартфони и камера за задно виждане. Междувременно, както вече споменахме, метановият 0.9 TwinAir отпадна от гамата двигатели. Сега хечбекът може да бъде поръчан само с атмосферна хибридна „тройка“ 1.0 GSE FireFly с мощност 70 сили (92 Нм) или с 1.2-литров мотор на пропан-бутан, който развива 69 сили. Според Lancia преминаването към втечнен природен газ ще доведе до годишни спестявания от около 700 евро. Цените на самия Ypsilon започват от 17 100 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.

Свързани новини