Last news in Fakti

18 Април, 2023 10:59 3 720 10

Lancia показа уникален електрически автомобил (ВИДЕО)

  • lancia-
  • pu+ra hpe

Иновацията се нарича Pu+Ra HPE

Lancia показа уникален електрически автомобил (ВИДЕО) - 1

Италианската компания Lancia представи концепцията на нов електрически автомобил Pu+Ra HPE, който е вдъхновен от рали автомобила Stratos от 70-те години. Концепцията демонстрира бъдещата посока на развитие на марката. Тя ще произвежда изцяло електрически автомобили с необичаен дизайн.

Lancia показа уникален електрически автомобил (ВИДЕО)

„Днес Lancia представя Lancia Pu+Ra HPE, визията на марката за следващите 10 години, която ни отвежда в ерата на електрическата мобилност и обобщава нашето разбиране и възприятие за автомобила. Започвайки с новия Ypsilon, бъдещите ни автомобили ще следват Lancia Pu+Ra HPE “, каза Лука Наполитано, главен изпълнителен директор на Lancia.

Lancia показа уникален електрически автомобил (ВИДЕО)

Lancia Pu+Ra HPE е концептуален автомобил на изцяло електрическа платформа във формат купе, като любопитен факт е, че известната италианска фирма Cassina, която е специализирана в създаването на скъпи дизайнерски мебели, участва в разработването на интериора на колата.

Lancia показа уникален електрически автомобил (ВИДЕО)

Тъй като Lancia Pu+Ra HPE въплъщава визията на марката за електрически автомобили поне за следващото десетилетие, нейните характеристики също са напреднали: пробег от над 700 км, поддръжка за бързо зареждане, което ви позволява да заредите колата за малко над 10 минути и ниска консумация на енергия (под 10 kWh на 100 км).

Lancia показа уникален електрически автомобил (ВИДЕО)

В допълнение, Lancia Pu+Ra HPE е първият електрически автомобил с виртуален интерфейс SALA, който по-късно ще бъде представен на новото поколение Lancia Ypsilon, а впоследствие и на останалите нови модели на марката.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИРбушон

    14 7 Отговор
    Поредното електрическо недоразумение.
  • 2 Москвича

    7 7 Отговор
    Този концепт никога няма да влезе в производство.

    Следващите култови марки, които ще последват съдбата на Ланчия са Алфа Ромео и Мазерати.

    Нямат достатъчно продажби, за да избият разходите по операция на поточните линии и настройката им. С 5% лихва, Карлос Таварес ще приоритизира електромобилите и преконвертира линиите.

    Коментиран от #3

  • 3 Факт

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Москвича":

    Точно в електромобилите имат шанс да живнат защото е свършено с немските двг в12 и в8 а без тях няма премиуум
  • 4 Пич

    13 7 Отговор
    Да бе..... уникално грозно , и безмислено ! Омръзна ми безмисленото им облъчване , че телефон с волан , и четири гуми , може да бъде автомобил !

    Коментиран от #5

  • 5 Факт

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Е що да не може

    Коментиран от #8

  • 6 Aлфа Bълкът

    4 4 Отговор
    Кола за улегнали хора без комплекси.
  • 7 Съдията Дред

    6 0 Отговор
    Класическата Ланча Делта беше уникален автомобил за каране. Но ако може друг да я поддържа
  • 8 Ми например , като питаш

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Да ти обясня...щото в света няма регенти, които при химическата си реакция да дадат количество енергия , което да задвижи 1000 килограма на 550 - 600 километра, със скорост над 90 км./част, при включено аудио, климатик , GPS и двама или трима човека в кората + багаж.
    А зависи и от релефа но местността, както и от температурата на въздуха....две нанагорнища при температура минус 3 градуса и си наполовина на заряда....това да не ти е " Междузвездни войни".
  • 9 Факт

    9 2 Отговор
    Всичко хубаво е от Италия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.