Отидете към основна версия

6 446 17

Войната в Украйна принуди Audi да промени дизайна на автомобилите си

  • audi-
  • дизайн-
  • война

Прекалената агресия в дизайна ще отстъпи място на елегантността

Audi планира да представи нов корпоративен дизайн. Една от причините за промяната в стила на немската марка е руската агресия срещу Украйна. Това заяви главният дизайнер на Audi Марк Лихте в интервю за Top Gear .

„Една от причините за това е войната недалеч оттук, която засяга всички “, подчерта Марк Лихте. Според него бъдещият стил на марката ще стане по-мек, "по-приятелски" и по-малко агресивен. Характеристиките му вече се виждат на концептуалните автомобили Audi Skysphere, Grandsphere и Activesphere.

В този стил ще бъдат направени и новите Audi A8 и A6, които ще станат електрически автомобили. Марк Лихте вярва, че преходът към електрически автомобили и самоуправляващи се автомобили ще отвори нови възможности и ще даде по-голяма свобода в дизайна.

Новите електромобили ще ни позволят да променяме оформлението на автомобила и нямат толкова много ограничения, колкото тези с двигатели с вътрешно горене. Марк Лихте призна, че винаги е бил против прекалената агресия в дизайна. Той се надява, че и други производители на автомобили ще последват тенденцията на Audi и външният вид на новите модели ще стане по-елегантен.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 32 гласа.

Свързани новини