Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 13:43 2 869 6

Callum Skye е „най-красивият всъдеход в света“

  • callum skye-
  • всъдеход-
  • дизайн

Новият необичаен SUV ще бъде пуснат в продажба през 2024 година

Callum Skye е „най-красивият всъдеход в света“ - 1

Всъдеходът, който ви показваме се нарича Callum Skye и представлява иновационен електрически SUV, производство на британската компания Callum Designs. Високопроходимият автомобил беше представен официално, а дизайнът на автомобила е развитие на дизайна на Aston Martin.

От компанията Callum съвсем нескромно заявяват, че Skye е "най-красивият всъдеход в света". Според специалистите автомобилът е елегантен и практичен, с дизайн, вдъхновен от природата.

Callum Skye е „най-красивият всъдеход в света“

Skye е дълъг 4.8 метра, широк е 1.9 метра и висок 1.6 метра. Оборудван е с два електрически мотора, системната мощност на които е 600 конски сили. Благодарение на тях, а и на аеродинамичната форма на колата, ускорението до 100 км/ч отнема 4 секунди.

С едно зареждане на батерията Callum Skye може да измине 300 километра. И докато пробегът не е впечатляващ, то зареждането на бърза зарядна станция определено е много впечатляващо. Батерията може да се зареди от 0% до 100% само за 10 минути, съобщават от компанията.

За съжаление този "най-красив всъдеход" ще бъде пуснат в доста ограничено количество. От автомобила Callum Skye ще бъда направени само 50 екземпляра. Цената на всеки един от тях ще бъде около 100 000 паунда стерлинги (115 000 евро).


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех !

    6 2 Отговор
    Сапунерка !
  • 2 Пич

    8 3 Отговор
    Хахаха..... браво !!! Веднага ще спечели Париж - Дакар ! В пустинята на всеки 100 метра има зарядни станции !!!

    Коментиран от #3

  • 3 Ай ся

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Стига с подигравките, моля по-сериозно. Във всички рали-състезания пилотите си имат и подвижен сервиз. Един дизелов камион ще превозва батерии които ще се сменят бързо и на място. ;-
  • 4 Гост

    5 1 Отговор
    Да, красив е, но кое точно му е практичното? Ако леко го чукнеш в някое дърво или скала, не можеш да му наместиш извивките и дизайнерските линии. Всеки имал и малко взимане-даване с офроуд разбира, че това е страшно, ама страшно непрактично. Особено за цената от 115к евро :). С тази цена и "практичност", този всъдеход няма да стигне по-далеко от бордюра пред дискотеката или за снимки на някоя полянка. Е па леле как "ускорението до 100 км/ч отнема 4 секунди." - дреме му някой офроудаджия за ускорението до 100км.
  • 5 ДЕДО

    5 1 Отговор
    е кое му е толкоз КРАСИВОТО!!!!!!!
  • 6 Мустафа

    0 0 Отговор
    Искам един такъв без последната нула ! За пред кафето ! По чукарите - няма да може да достигне до там !