Отидете към основна версия

2 277 22

Според Германия ЕС не е готов да се раздели с двигателите с вътрешно горене

  • двг-
  • германия-
  • ес

Германия поиска от Европейския съюз да излезе с правила, които ще позволят автомобили с двигатели с вътрешно горене, работещи с горива с нулев CO2, да бъдат продавани в Европа и след 2035 година.

Съгласно новия закон, приет от ЕС миналата година, който изисква производителите на автомобили да постигнат 100% намаление на емисиите на CO2 от нови автомобили до 2035 г., ще бъде невъзможно да се продават нови автомобили, задвижвани с изкопаеми горива, в целия ЕС.

Законът има за цел да ускори прехода на Европа към електрически превозни средства за борба с изменението на климата. Но Германия търси място за маневри по отношение на автомобилите с двигатели с вътрешно горене, които работят с гориво, произведено с помощта на електричество или синтетично гориво.

„Комисията трябва да излезе с предложение как да се използва новото гориво или как да се организират двигатели с вътрешно горене, които работят с климатично неутрално гориво “, каза германският държавен секретар по транспорта Михаел Тойрер в понеделник.

Говорейки на среща на министрите на транспорта и енергетиката на ЕС в Стокхолм, Тойрер каза, че Германия е убедена, че електрическите превозни средства с батерии са „пътят“, но би искала да бъдат подкрепени и други технологии без CO2 емисии.

Законът на ЕС, който определя краен срок до 2035 г., гласи, че Европейската комисия трябва да излезе с предложение за това как автомобили с неутрално гориво за CO2 могат да се продават и след 2035 г., ако отговарят на климатичните цели.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.

Свързани новини