Last news in Fakti

12 Юни, 2023 12:03 5 667 11

Обрат: GM инвестира два милиарда долара в разработването на ДВГ

  • general motors-
  • gm-
  • двигатели с вътрешно горене-
  • двг
Обрат: GM инвестира два милиарда долара в разработването на ДВГ - 1

General Motors обяви тази седмица, че планира да инвестира повече от 500 милиона долара в своя завод в Арлингтън, Тексас, за да подготви производството на бъдещи SUV автомобили с двигатели с вътрешно горене. Това довежда общите планирани нови инвестиции на GM в бъдещи технологии и превозни средства с двигатели с вътрешно горене до над 2 милиарда долара.

По-рано този месец GM обяви, че ще инвестира 1 милиард долара в своите заводи в Мичиган за производство на пикапи с двигатели с вътрешно горене. За там е предвидена инвестиция от 854 милиона долара, с която ще се направи следващо поколение V8 small block двигатели.

Взети заедно, всички инвестиции укрепват производствените операции на GM в САЩ, включително в повече от 50 завода за сглобяване, щамповане, двигатели и компоненти, както и центрове за дистрибуция на части в цялата страна. От GM също така подчертават ангажимента на компанията да продължи да предоставя на клиентите си силно портфолио от превозни средства с двигатели с вътрешно горене за много години напред.

„Днес ние обявяваме планове за значителна инвестиция в Арлингтън, за да укрепим нашия водещ в индустрията бизнес с пълноразмерни SUV автомобили“, каза Джералд Джонсън, изпълнителен вицепрезидент на глобалното производство и устойчивост. – „Подготовката на завода за производство на бъдещи всъдеходи и пикапи отразява нашия ангажимент към нашите уважавани клиенти и усилията на отдадените служители на Arlington Assembly, които счупиха всички производствени рекорди тази година.“

С тази инвестиция заводът в Арлингтън ще получи нови инструменти и оборудване за щамповане, цех за каросерии и общо сглобяване. Понастоящем той изгражда цялата линия на GM от пълноразмерни SUV-та, включително Chevrolet Tahoe, Suburban, GMC Yukon, Yukon XL и Cadillac Escalade. Тези превозни средства са сред най-популярните и печеливши в портфолиото на GM и редовно оглавяват списъка на най-продаваните големи SUV автомобили.

С инвестиции на обща стойност над 2 милиарда долара в бъдещи технологии за двигатели с вътрешно горене е ясно, че General Motors не залага толкова на електричество, колкото на големите пикапи и SUV-та с двигатели с вътрешно горене.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    43 1 Отговор
    Ей тва са жени а не като Габриел дето мотика дори не е фащъла
  • 2 ИВАН

    26 2 Отговор
    Е да ама тя пък много умна и с нея ще цъфнем и ще вържем ... майтап бе уили
  • 3 Мишел

    23 4 Отговор
    Практично. Докато има нефт и газ, електрическите автомобили са празно надежди, празно влагане на средства, причина за тежки увреждания на околната среда и чрез ситуирането на замърсяващите производства в бедните държави, е опит за създаване на нова колониална система.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Защо триете коментарите

    21 4 Отговор
    Най-лесния и достъпен начин за екологично предвижване е на газ или спирт. Втория е възобновяем източник на енергия. Лесно се преработват бензиновите двигатели и на двете горива. Може да се използват изградениете бензиностанции за бързо и лесно презареждане на колите. Така че адмирации към ГМ!

    Коментиран от #8

  • 7 До долният

    15 3 Отговор
    Щото спирта има по малка енергийна плътност от бензин и дизел между другото дизел е неправилно понятие за наименоване на по тежки от бензина фракции на суровият петрол.А и за производство на сппирт ти е необходима растителна суровина чието използване за гориво ще доведе до недостиг и от там на покачване на цените на хранителни и дизенфекционни продукти.Освен това ще са необходими и повече земеделски площи което ще доведе до горните следствия.
  • 8 гост

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Защо триете коментарите":

    Една малка подробност !! За да се произведе над 100 МИЛИОНА барела спирт на ден , щото толкова е световното потребление в момента ще ти трябват около 5-6 планети като Земята и то ако го произвеждат с ток от ВЕИ , иначе барем 10 !!! Или викаш то за тебе да има , пък другите да карат електрички на ВЕИ , нали , хахахах !! Ама пък тогава ще е на цените на златото , 20-30 лева за литър в най-добрия случай !! Тъжно , а , хахахахах !!

    Коментиран от #10

  • 9 ИВАН

    7 3 Отговор
    Коне, пеша или колелета ... света ще стане пак чист, а може и истински мъже да се народят - с толкова мускулни тренировки ...
  • 10 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    В Бразилия спирта го правят от отпадъците на захарна тръстика.Не съм чул да нямат храна и да гладуват.
    Фотоволтаиците не заемат ли земя,спейшълисте?Да не се наложи да качвате фотоволтаични панели до Луната и Марс?
  • 11 Глей кво праят

    0 0 Отговор
    Там жените им....двигатели а наште кокони чакат наготово.