Last news in Fakti

6 Март, 2023 13:45 2 270 22

Според Германия ЕС не е готов да се раздели с двигателите с вътрешно горене

  • двг-
  • германия-
  • ес
Според Германия ЕС не е готов да се раздели с двигателите с вътрешно горене - 1

Германия поиска от Европейския съюз да излезе с правила, които ще позволят автомобили с двигатели с вътрешно горене, работещи с горива с нулев CO2, да бъдат продавани в Европа и след 2035 година.

Съгласно новия закон, приет от ЕС миналата година, който изисква производителите на автомобили да постигнат 100% намаление на емисиите на CO2 от нови автомобили до 2035 г., ще бъде невъзможно да се продават нови автомобили, задвижвани с изкопаеми горива, в целия ЕС.

Законът има за цел да ускори прехода на Европа към електрически превозни средства за борба с изменението на климата. Но Германия търси място за маневри по отношение на автомобилите с двигатели с вътрешно горене, които работят с гориво, произведено с помощта на електричество или синтетично гориво.

„Комисията трябва да излезе с предложение как да се използва новото гориво или как да се организират двигатели с вътрешно горене, които работят с климатично неутрално гориво “, каза германският държавен секретар по транспорта Михаел Тойрер в понеделник.

Говорейки на среща на министрите на транспорта и енергетиката на ЕС в Стокхолм, Тойрер каза, че Германия е убедена, че електрическите превозни средства с батерии са „пътят“, но би искала да бъдат подкрепени и други технологии без CO2 емисии.

Законът на ЕС, който определя краен срок до 2035 г., гласи, че Европейската комисия трябва да излезе с предложение за това как автомобили с неутрално гориво за CO2 могат да се продават и след 2035 г., ако отговарят на климатичните цели.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 3 Отговор
    А уж има ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ❗
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 4 Отговор
    Някой забрани ли със закон
    чернобялата телевизия ❓❓❗❗
    А телефоните с шайба ❓❗

    Коментиран от #11, #14, #15

  • 3 Така е!

    25 5 Отговор
    Вредите за природата са много по големи от ел.автомобилите!

    Коментиран от #12, #20

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 3 Отговор
    Ще включва ли забраната ДВГ за камиони, рейсове, самолети ❓❗
    И ако НЕ - защо ❓❗ Те водна пара ли бълват ❓❗

    Коментиран от #21

  • 5 ТаУмВзе

    26 3 Отговор
    Що нема Танкове и Самолети на Ток? Бухахахха

    Коментиран от #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментар

    18 2 Отговор
    Очевадно защитаване на нечий интерес е да определяш една конкретна технология при положение, че идеята е намаляване на вредни емисии ?
  • 8 Силата е в теб!

    24 4 Отговор
    Зеленясалите измишльотини са изцяло политически инструмент... Батериите са по вредни от ДВГ! Ще минат години и този цирк ще бъде отречен, в момента в който някои хора постигнат своето....

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Деций

    7 1 Отговор
    А такаааа.Ще Ви дойде ума в тиквите!То е същото като зелената сделка! Маймуната,че е маймуна,преди да лапне сливата ди я мери на задника.Пуснсхте ли Кюмюра отново да правите ток,пуснахте го.Лека полека започвате да узрявате.
  • 11 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В същия ред на неумни мисли може да се спомене и квадрофонията. Ами ако елкарите ги споходи същата съдба. Манипулиране с подобни примери може да се прави, но няма смисъл. Твърде елементарно е за народ, който се гордее с висока интелигентност. Разбира се напълно безпочвено.
  • 12 СМРАД

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Така е!":

    Ади бе! Казаха ли ти го или си го измисли?
    Аз имам друга информация: 05.01.2012 - Еквадорският съд потвърди присъдата срещу "Шеврон" за $ 18 милиарда долара заради т.нар. "Чернобил в джунглата" - изхвърлени 18 МИЛИАРДА ТОНА токсични отпадъци в Амазония.

  • 13 НЕФТЕНБАХ

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Силата е в теб!":

    Остатъчен дизелов шум...
    так-так-так...чат-чат-чат
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 изаура

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Забраниха да се топлим с гуми и парцали
  • 16 ивелин

    4 3 Отговор
    Цивилизованата Европа до 2035 година ще мине напълно не само при колите но и всички останалите превозни средства даже танковете ще са електрически. Преди да влязат в бой ще ги заредят като свършат батериите противникът- врагът ще почака да се заредят за да продължи боят ще им а прaвила които ще бъдат утвърдени от Брюксел.
  • 17 Край

    6 2 Отговор
    Във Варна имаше завод за двигатели НАМО. Правеха се двигатели дизелови - перкинс. При влизане в ЕС бяхме принудени да го затворим - не отговаряли на евро нам си кво. 400 българи останаха без работа. Сега е ред на германците да ги ронят кървави. САЩ и Китай ще им затворят заводите за коли.
  • 18 емо

    1 0 Отговор
    Чакалите в Брюксел назначени от Задокеанският си господ изпълняват каквото каже господаря им тези лицемерни предатели получават заплатите си от Европейските данокоплателщики средно 35-40.000 Евро месечно не са избрани от никой но правят това което господаря им заповядва иначе ще споделят съдбата като на шефът ма МВФ който го унищожиха . Защото гласи правилото --Ние те назначавамe да изпълняваш това което ти е казано а не това което искаш .
  • 19 Край

    0 0 Отговор
    Изостаналият от света германец отчаяно се опитва да озакони шнапсът от трънки като автомобилно гориво. Корабите на BYD и NIO идват.
  • 20 Край

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Така е!":

    Добър ден тъга. По план в света трябва да има 100 млн ел. автомобила а не 10 млрд. бангии с ДВГ. Сега вдена ли що са добри за природата ел. колите.
  • 21 Край

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За сега няма. За да имаш какво да ядеш. Да ядеш и да крачиш уверено в бъдещето с железните си обувки.
  • 22 Край

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    кое нема. Дроновете отмениха самолетите. И танковете станаха малки безпилотни и на ... батерия.