Отидете към основна версия

1 781 11

Tesla намали цените и на скъпите си модели

  • tesla-
  • цени-
  • намаление-
  • model x-
  • model s

Tesla намали цените на двете си най-скъпи електрически коли в САЩ, дни след като главният изпълнителен директор Илон Мъск каза, че скорошните намаления на цените за другите модели са довели до значително повишено търсене. Това съобщава Ройтерс .

Новото намаление на Tesla е петото от началото на годината и засяга двата най-скъпи модела на марката. То варира от 4% за Model S до 9% за най-скъпия Model X.

Мъск каза многократно през последните месеци, че Tesla ще се съсредоточи върху понижаването на цените, за да стимулира търсенето, и че е успяла да стимулира поръчките с глобалните отстъпки, въведени през януари.

„Желанието на хората да притежават Tesla е изключително високо. Ограничаващият фактор е способността им да плащат за Tesla“, каза Мъск миналата седмица на деня на инвеститора на Tesla.

През януари Tesla намали цените на колите си на всички пазари, предлагайки отстъпки до 20%, което много анализатори видяха като начало на ценова война за лидера на пазара на електрически автомобили.

Продажбите на Model S и Model X представляват около 4% от глобалните на Tesla за 2022 година. Двата по-евтини модела, седанът Model 3 и кросоувърът Model Y, съставляват по-голямата част.

Уебсайтът на Tesla съобщава, че цените и на двете версии на Model S са намалени с $5000. Базовият Model S е намален с 5% до $89 990, а цената на версията Plaid е намалена с 4% до $109 990.

Цените, както на Model X Plaid, така и на базовия Model X са намалени с $10 000. Цената на базовата версия със задвижване на всички колела на Model X е намалена с 9% до $99 990, а версията Plaid е намалена с 8% до $109 990.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини