Отидете към основна версия

3 528 24

Електрическа кола Tesla Model Y срещу свирепото Audi RS 4 комби (ВИДЕО)

  • audi-
  • rs4-
  • tesla-
  • model y-
  • драг

Блогърите от Carwow организираха състезание между електрическия автомобил Tesla Model Y и комбито Audi RS 4 Avant. Разбира се, нито кросоувърите, нито комбитата са предназначени за състезания, дори и това да са любителски състезания по права линия.

Но когато става дума за модели на Tesla с мощни електрически двигатели и автомобили от линията Audi Sport, то лесно можете да ги видите в драг състезания. Този път един срещу друг се изправят кросоувърът Model Y Performance с комбито RS 4 Avant в традиционен двубой на четвърт миля.

Компактният кросоувър Model Y не е от най-леките - 1 997 килограма - но разполага с два електрически мотора, които във версията Performance общо дават на колата мощност от 530 конски сили и 660 Нм въртящ момент във версията Performance.

Комбито RS 4 Avant е оборудвано с класически двигател с вътрешно горене. В арсенала на модела на Audi има 2.9-литров V6 турбо двигател с 450 конски сили и въртящ момент от 600 Нм. 8-степенната автоматична скоростна кутия в модела е комбинирана със задвижване на четирите колела, а теглото на колата е 1 745 килограма.

В резултат на това с класическата тестова програма - стартиране от място на класически драг състезания 402 метра, паралелни стартове от движение от 48 и 80 километра в час и оценка на ефективността на спирачните механизми от скорост от 161 километра в час - ясно бяха демонстрирани предимствата на електродвигателите пред двигателите с вътрешно горене. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.

Свързани новини