31 Януари, 2023 12:09 6 153 6

Изцяло новото Audi A8 идва: Ето какво знаем за него

  • audi-
  • a8-
  • grandsphere

Серийната версия ще е много подобна на концепцията Audi Grandsphere

Изцяло новото Audi A8 идва: Ето какво знаем за него - 1
Audi Grandsphere

Главният дизайнер на Audi Марк Лихте сподели подробности относно предстоящата смяна на поколението на модела A8. Очаква се новият флагман на марката да се появи на пазара през 2024 година, като той ще бъде електромобил без ДВГ.

Според Лихте автомобилът ще бъде "много подобен" на концепцията Grandsphere от 2021 година. Той ще се казва A8 E-Tron и ще бъде изграден върху платформата PPE (Premium Platform Electric), разработена съвместно с Porsche.

Изцяло новото Audi A8 идва: Ето какво знаем за него
Audi Grandsphere

Съдейки по факта, че Audi все още не е изкарала прототип на бъдещото A8 на пътни тестове, можем за заключим, че разработката е на ранен етап. Ще припомним, че Audi Grandsphere дебютира през лятото на 2021 г. и още тогава изложбената кола беше наречена предвестник на новото A8.

Той стана вторият електрически автомобил от концептуалното трио с префикса сфера и трябваше да посочи вектора за по-нататъшно развитие на дизайна и технологиите на марката. В скорошно интервю за Autocar, Марк Лихте направо нарече Grandsphere "много специфичен тийзър за бъдещия сериен модел".

Изцяло новото Audi A8 идва: Ето какво знаем за него
Audi Grandsphere

Grandshere е по-голям от настоящото Audi A8, но има странни задни врати, които е малко вероятно да мигрират към серийния автомобил. Не очаквайте и седалки тип "кофа" с накланящи се на 60 градуса облегалки или прибиращ се волан в арматурно табло.

Тези елементи едва ли ще бъдат внедрени в масово произвежданите автомобили. Но е напълно възможно да се очаква широкото използване на екологично чисти материали, включително тези, получени чрез преработка.

Изцяло новото Audi A8 идва: Ето какво знаем за него
Audi Grandsphere


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анализатор

    25 7 Отговор
    като кофчег отвътре, само гладки стени и ръбове. Лягаш и умираш, грозота облечена в значението на модернизма и лукса. Ще има глупаци и за него щом го правят

    Коментиран от #6

  • 2 Пилот на Ферари

    20 4 Отговор
    Отпред добре . Ама отзад......
  • 3 Мяза на Хюндай

    22 3 Отговор
    Мяза на Хюндай
  • 4 Коко

    12 2 Отговор
    поредния гЮм от аЛди
  • 5 светльо

    5 2 Отговор
    Отпред прилича на Пежо, а отзад на Merc SLS
  • 6 инж Химик

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "анализатор":

    Олеее, колко е кисело гроздето....