Отидете към основна версия

29 338 32

Деградацията на батериите в електрическите автомобили Tesla надмина всички очаквания

  • tesla-
  • батерии-
  • деградация

Tesla публикува нова информация за "живота" на батериите в своите електрически превозни средства. Автомобилният производител твърди, че батериите губят само около 12% от капацитета си след 320 000 км пробег.

Влошаването на работата на батерията, което се изразява в загуба на капацитет и пробег с течение на времето и с увеличаване на пробега, е едно от най-големите притеснения за купувачите на нови електромобили.

Това е важен детайл, който прави електрическите автомобили по-екологични с течение на времето. Колкото по-дълго може да работи батерията, толкова по-рядко ще трябва да се изпращат стари батерии за рециклиране.

Tesla обаче съобщава само за влошаване на "живота" на батериите за Model S и Model X, вероятно защото разполага с дългосрочни данни за тези автомобили. Автомобилният производител обеща да разкрие и данни за новите химикали на батериите, използвани в съвременните ѝ автомобили.

Изданието еlectrek обаче пише, че деградацията на батерията може да варира значително в зависимост от модела на автомобила и батерията. Преди това Electrek анализира подробни данни от хиляди собственици на Tesla, показвайки, че батерията на Tesla от 90 kWh. губи остатъчен капацитет много по-бързо от модела с 85 kWh.

Първите данни за новите автомобили Model 3 и Model Y предполагат загуба на капацитет от около 10% след 160 000 км и 15% след 320 000 км, но всъщност много малко автомобили все още са постигнали този пробег.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 49 гласа.

Свързани новини