Last news in Fakti

17 Май, 2023 11:01 2 254 4

Tesla отключва достъп до „пълен автопилот“ за всички

  • tesla-
  • автопилот

Според Мъск това ще се случи в съвсем близко бъдеще

Tesla отключва достъп до „пълен автопилот“ за всички - 1

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви безплатна едномесечна пробна версия на системата Autopilot. Той туитна това в отговор на въпрос на последовател кога абонаментът за FSD ще бъде достъпен в Канада.

Първоначално само собствениците на електрически автомобили Tesla от Северна Америка ще могат да тестват "марковата" технология за автономно шофиране. Според Мъск това ще се случи в съвсем близко бъдеще.

И скоро след края на месечната програма за тестване ще се появи оферта за абонамент. Tesla иска системата FSD да бъде "суперфлуидна, а не просто безопасна", преди да стане широко разпространена.

В бъдеще тестът за „пълен автопилот“ ще се предлага по целия свят. Но първо инженерите трябва да се уверят, че системата работи добре по местните пътища. Освен това трябва да бъде одобрен от регулаторните органи.

Миналата есен Tesla повиши цената на FSD (Full Self-Driving) от $12 000 на $15 000, предупреждавайки, че това няма да е последното увеличение на цената. Това направи проблемния "автопилот" още по-малко търсен.

Дори възможността за месечен абонамент не повлия особено на популярността му. Един месец използване на базовия "автопилот" струва на клиентите 199 долара. Компанията очаква този едномесечен безплатен пробен период, за да коригира ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КапиТал

    3 1 Отговор
    Капиталът е това, плащаш вече за нещо, което го има и си го платил 10 пъти над нормалната му цена.... над 1000 долара на месец, за да може 2-3 пъти в месеца да го кликна ?

    Коментиран от #2

  • 2 ДолаРа

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "КапиТал":

    А ние пък преди 20 години масово си купувахме коли за по 1000 долара и им се радвахме и карахме с години .... сега толкова се е обезценил долара, че на месец ти искат такса за да си караш колата.
  • 3 село

    4 1 Отговор
    каручката ще се върне на мода сред икономичния транспорт
  • 4 Гост

    3 2 Отговор
    Нещо за което тесларите не искат да плащат,после да ги убие.Накрая от Тесла ще предлага автопилота безплатно.