Отидете към основна версия

5 506 23

Американците масово се отказват от Toyota за сметка на употребявани електромобили

  • употребявани автомобили-
  • toyota

Съвременните електрически автомобили се продават вече достатъчно дълго време, за да повлияят пазара на употребявани автомобили. Както при новите автомобили, и при употребяваните те стават все по-популярни сред купувачите.

Дилърската мрежа CarMax публикува резултатите от своя доклад за потребителите на електрически превозни средства през пролетта на 2023 г. Оказа се, че от март 2022 година броят на заявките за електрически автомобили рязко се е увеличил.

Между февруари 2022 г. и февруари 2023 г. броят на заявките, съдържащи думата „електрически“, се е удвоил. Сега те представляват 5,6% от всички търсения. Употребяваните електрически автомобили, които хората купуват най-много са Tesla.

Двете най-популярни електрически коли са Model 3 и Model Y. По-големият Model X изпада от челната петица и сега е седмият най-популярен електрически автомобил, пред Model S, който е на осмо място.

Най-популярният неамерикански електрически автомобил е Nissan Leaf. Също така, в допълнение към моделите на Tesla, рейтингът включва Ford Mustang Mach-E, Chevrolet Bolt и BMW i3, всички от които са на пазара от няколко години.

Може би по-интересно от проучването е, от какъв автомобил се отказват американците за сметка на електромобил. CarMax съобщава, че повечето хора се отказват от Toyota, за да купят употребяван електромобил.

Не е изненадващо и, че Prius оглавява списъка от моделите на Toyota, заменяни по схемата бартер с доплащане за електромобили. Повечето от собствениците на Toyota, преминават към Nissan Leaf, показват данните от доклада.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.

Свързани новини