Last news in Fakti

16 Юни, 2023 15:37 4 553 9

Toyota подготвя електромобили с твърдотелни батерии, които ще изминават по 1 500 километра с едно зареждане

  • toyota-
  • пробег-
  • твърдотелни батерии
Toyota подготвя електромобили с твърдотелни батерии, които ще изминават по 1 500 километра с едно зареждане - 1

Toyota Motor планира да представи електрически автомобил с изцяло твърда батерия още през 2027 година. Очаква се технологията да удвои пробега на автомобила с едно зареждане.

Японският автомобилен производител разкри плановете си на скорошен брифинг в изследователска база в префектура Шизуока. Според изнесената информация технологията ще бъде комерсиализирана през 2027 година.

Очаква се електрическите автомобили с такива батерии да могат да изминават поне 1 000 км с едно зареждане, като зареждането им ще става за около 10 минути. От компанията заявиха, че ще се стремят да увеличат пробега до 1 200 км, а в дългосрочен план - до 1 500 км.

Toyota очаква до 2030 г. приблизително половината от автомобилите на компанията, продадени по света, да бъдат оборудвани с тези батерии, като японците също планират да продължат развитието на технологиите за водородни двигатели и цялостното насърчаване на декарбонизацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей това сега е добра работа

    24 1 Отговор
    Браво!
  • 2 Ако това се случи

    20 1 Отговор
    всички подвижни батерии на 4-ри колела ще бъдат изметени на пазар от тази.Другото важно нещо е че тази бат.ще се гаси много по-лесно при пожар.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    11 21 Отговор

    До коментар #2 от "Ако това се случи":

    Ще бъде изметен само брътвежа на такива като теб !! На никой не му е притрябвал пробег , който няма да използва НИКОГА !! Вместо това с една трета от тази батерия ще се минават предостатъчните 500 км , ще се зарежда за 3-4 вместо за 10 минути и с една трета от цената и теглото и ще направиш ТРИ автомобила вместо един !! Познай кои ще се купуват повече !!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Госあ

    14 7 Отговор
    Нямам как японците да изпуснат пая с батериите. Все пак те са ги измислили, а доскоро Панасоник снабдяваше теслите на Прасчо. Не че ще променят много екокатастрофата с тези батерии, но поне ще ги направят като хората…надявам се, поне в технологичните и напреднали страни като Япония и Китай, водорода да стане основното гориво.
  • 5 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Върви ли нафтенката,норвежец?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Нафтенки карат такива като тебе , аз такива кюмбета не пипвам , макар че съм сменил доста автомобили !

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 незнайко

    2 1 Отговор
    Отлична новина. Няма смисъл от повече пробег от 1000 км . Конвенционалин дизелов автомобил при разход 6 на сто минава толкова километра . Ако и зареждането наистина стане за 10-15 минути целта ще е постигната .
  • 9 анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Бе ти и Грета не беше пипал,то се оказва друго.