Last news in Fakti

12 Май, 2023 11:15 3 600 2

Нови подробности за всъдехода Toyota Land Cruiser Prado

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 2024
Нови подробности за всъдехода Toyota Land Cruiser Prado - 1

Появи се нова порция от информация, касаеща новата Toyota Land Cruiser Prado. Според новите данни всъдеходът трябва да бъде представен през втората половина на тази година, а продажбите му стартират през декември. Това съобщава японският сайт Best Car Web .

Новата Toyota Land Cruiser Prado 2024 ще бъде изградена на платформата TNGA-F, която се характеризира с по-твърда рама. Същата архитектура се използва от по-старите Toyota Land Cruiser 300 , както и от моделите Tundra и Sequoia.

Съдейки по рендерите, дизайнът на всъдехода ще остане познат. Моделът ще се предлага ексклузивно във версия с пет врати. Дължината му ще остане 4.8 м, но междуосието ще нарасне до 2.84 м, което ще увеличи вътрешното пространство.

Нови подробности за всъдехода Toyota Land Cruiser Prado

Освен това стана известно, че новата Toyota Prado 2024 ще получи хибридна версия с бензинов турбо двигател и електрически мотор. Според една от версиите това е 2.4-литров четирицилиндров агрегат с мощност 340 конски сили от новата Toyota Crown.

Според други данни, автомобилът ще разполага с версия с мощност 443 конски сили, които ще идват от 3.5-литров V6 мотор, заимстван от моделите Toyota Sequoia и Tundra.

2.8-литровият турбодизел най-вероятно също ще остане в гамата. Новата Toyota Land Cruiser Prado ще бъде оборудвана с осемстепенна автоматична трансмисия и ще запази задвижването на четирите колела с редуктор.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина ти казвам

    8 1 Отговор
    Мощен дизел+ток е тва е най доброто! От Тойота са мъдри хора!
  • 2 Евтината версия

    2 4 Отговор
    Този постен и по-евтин модел на Ленд Круйзер е предназначен за Африка и бедните държави на Азия. В Европа и Америка не се прадлага. Едва ли някой би имал интерес към тази версия