Last news in Fakti

29 Май, 2023 09:49 2 337 2

Toyota обяви мистериозен автомобил

  • toyota-
  • 24-те часа на льо ман-
  • концепт
Toyota обяви мистериозен автомобил - 1

През 2023 г. емблематичният маратон „24 часа на Льо Ман“ ще отпразнува своята 100-годишнина и пистата ще се превърне в мащабен празник за всички любители на състезанията за издръжливост. Марките, участващи в състезанието, ще покажат своите исторически и модерни състезателни автомобили, а заводският отбор на Toyota Gazoo Racing, който неизменно печели генералното класиране от 2018 г. насам, ще представи нова концепция. Обещава се, че това ще бъде модел с ултрамодерни технически решения.

Няма информация за новия продукт, освен един тийзър. Изображението подсказва, че за базов модел е използвано последното поколение на хибрид Toyota Prius, а наличието на регистрационен номер показва, че става дума за сериозно модифициран пътен автомобил. "Toyota ще представи този концептуален автомобил, оборудван с технологии, които са разработени с оглед на богатия опит от участието на марката в моторните спортове “, се казва в анонса на модела.

Технически, прототипът може да стане или еднократна изложбена кола по повод стогодишнината на 24-те часа на Льо Ман, или може да бъде предсериен модел на екстремна модификация на Toyota Prius, която може да бъде произведена в лимитирана серия. Премиерата на концептуалния автомобил е насрочена за 10 юни, когато ще се проведе легендарното състезание.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    2 13 Отговор
    Япония най задлъжнялата държава в Света имала нов проект.

    Коментиран от #2

  • 2 краварите са..

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Най задлъжнели,и като чуят че имат дълг над тридесет трилиона долара-млекото им секва от раз..