Отидете към основна версия

3 367 24

Годишният пробег на електромобилите е по-малък от този на колите с ДВГ

  • електромобили-
  • коли с двг-
  • пробег

Средно електрическите автомобили пътуват по-малко от колите с двигатели с вътрешно горене

Собствениците на електромобили ги карат много по-рядко от шофьорите на коли с двигатели с вътрешно горене. Проучването е направено от експертите от iSeeCars и показва средния пробег на електрически автомобили за три години.

Експертите на портала iSeeCars проведоха мащабно проучване, анализирайки 860 000 автомобила. Те отбелязаха, че шофьорите на електрически автомобили харчат повече пари за закупуването на своите автомобили, отколкото собствениците на бензинови и дизелови модели, но ги карат по-рядко.

Средно една електрическа кола изминава 14 579 км годишно през първите три години. За същия период от време средният пробег на автомобил с двигател с вътрешно горене е 20 532 км. Експертите също установиха, че електрическите автомобили струват средно с 47% повече от подобни бензинови и дизелови автомобили.

Електрическите автомобили Tesla имат най-висок среден пробег. Собствениците на такива коли изминават около 16 702 км годишно. Най-ниските места в изследването на средния пробег са заети от електрическите автомобили Hyundai Ioniq Electric и Nissan Leaf.

Средната цена на електрически автомобил е 45 147 долара спрямо 30 760 долара за подобен автомобил с двигател с вътрешно горене. Експертите прогнозират, че цената на електрическите модели ще намалее в бъдеще, но дали ще започнат да се карат повече - не се посочва в прогнозата.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 16 гласа.

Свързани новини