Отидете към основна версия

12 005 32

Цената на нова Tesla Model 3 падна под цената на аналогичен автомобил с ДВГ

  • tesla-
  • model3-
  • цена

В САЩ този електромобил може да бъде купен за 25 000 долара

Нов Tesla Model 3 в Калифорния (САЩ), включително с всички данъчни отстъпки, може да струва на купувач 25 240 долара. Това е по-евтино от аналогичен автомобил с ДВГ, съобщава Reuters .

Решението на Мъск и компания показва способността на Tesla да управлява веригите за доставки и да играе умело американския пасианс за субсидиране на електрически автомобили.

Миналото лято цената на Model 3 се изравни с тази на немските луксозни автомобили, тъй като цената ѝ преди данъчните облекчения започваше от 57 990 долара. Сега същата кола може да се купи на половин цена.

Това стана възможно, след като тази седмица Tesla, а след това и правителството на САЩ, заявиха, че най-евтиният Model 3 вече ще отговаря на условията за федерален данъчен кредит от $7 500 съгласно Закона за намаляване на инфлацията (IRA).

Щатът Калифорния добавя още 7500 долара. Тези субсидии, съчетани с решението на Tesla да намали началната цена на Model 3 до 40 240 долара, превръщат електромобила в новата народна кола за американския пазар, където средната цена на нов автомобил е 48 000 долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Свързани новини