Last news in Fakti

21 Юни, 2023 10:12 5 939 7

Какъв ще бъде първият смартфон на Tesla. Снимки, спецификации и цена

  • tesla-
  • смартфон

Може да има неограничен интернет и дистанционно управление на автомобила

Какъв ще бъде първият смартфон на Tesla. Снимки, спецификации и цена - 1

Бъдещият смартфон на производителя на електрически превозни средства Tesla се обсъжда повече от година. Все още обаче нито компанията, нито нейният ръководител Илон Мъск са направили официални изявления относно датата на пускане на устройството. RBC Life събра всичко, което се знае за смартфона в момента.

Дата на пускане на Tesla Phone

За "Teslafon" се говори през последните няколко години. Например през 2019 г. информация за модела Quadra се появи в различни канали в YouTube, а каналът Concept Creator дори представи няколко рендера на уж почти завършена новост - със скенер за пръстови отпечатъци на или под дисплея, двойна основна камера и безрамков екран.

Това обаче не е единственото видео с концептуалния смартфон Tesla , което е в YouTube - в мрежата има много фалшиви снимки и видеоклипове, които са създадени за вяйръл ефект, но нямат нищо общо с истинските планове на главата на компанията Илон Мъск. Струва си да се отбележи, че подобни идеи не се появяват от нулата. Например Илон Мъск каза, че не иска да прави само смарт часовник или смартфон.

Неотдавнашната вълна от слухове за смартфоните на Tesla също започна с туит на Мъск. Той отговори на разсъжденията на един от потребителите, че ако Apple и Google премахнат приложението Twitter от магазините си (Мъск стана собственик на социалната мрежа през октомври 2022 г.), тогава предприемачът ще трябва да произвежда свой собствен смартфон.

След това социалните мрежи отново разпръснаха съобщения за предстоящия официален анонс на "Teslafon" - с въпроса колко долара потребителите са готови да платят за предполагаемата новост. Официален коментар от Мъск обаче няма. В същото време някои профилни блогъри и медии продължават да говорят за бъдещия "Teslafon" и дори назовават очакваните дати на официалната премиера.

Например уебсайтът Coinmarketbag публикува статия с гръмко заглавие: „Телефонът Tesla Model Pi ще бъде в продажба от 20 февруари“. Порталът каза, че устройството ще има слънчева батерия - можете да не търсите контакт, а просто да поставите смартфона си на слънце и след половин час батерията ще се зареди.

Според други спекулации смартфонът ще се свърже към сателитната мрежа Starlink - и потребителите ще имат достъп до високоскоростен интернет от всяка точка на света, безплатно и без ограничения на трафика. Между другото, на 20 февруари не се състоя премиера, така че информацията за слънчевата батерия и мрежата Starlink не беше потвърдена по никакъв начин.

Цена на телефона Tesla

Но що се отнася до цената на предстоящия телефон на Tesla, също няма официални данни. Lifewire сподели предположението си, оценявайки бъдещия модел телефон на няколко хиляди долара. След това, според авторите на статията, компанията може да започне да произвежда по-прости модели, най-евтиният от които ще струва $800-1200.

Авторите на уебсайта Coinmarketbag смятат, че цената на основния модел ще бъде по-ниска - $460. Освен това порталът Crast.net, анализирайки предположенията на дизайнерите и просто теориите на феновете, предполага, че най-вероятно телефонът Tesla ще бъде подобен на основните флагмани на Google , Apple и Samsung : квадратен дизайн, няколко бутона на външните ръбове и три -четири задни камери. Според авторите на статията, новият смартфон, подобно на други продукти, създадени под ръководството на Мъск, ще се продава в премиум сегмента - за поне $1000.

Друг сценарий е, че Tesla може да последва стъпките на неосновните производители на смартфони и да създаде свое собствено устройство в сътрудничество с вече добре позната марка. Например, както направи Coca-Cola, пускайки телефон, базиран на модела Realme 10 Pro. При този сценарий няма съмнение, че Мъск със сигурност ще вземе водещ модел с върхов хардуер като основа за смартфона на Tesla и цената на такова устройство ще бъде доста висока.

Характеристики на моделите телефони Tesla

Също така няма много вътрешни хора или предположения относно характеристиките на бъдещия TeslaPhone. Обикновено онлайн магазините и големите онлайн издания, много преди пускането на нови модели смартфони, се ангажират да предвидят параметрите на тяхното пълнене. Но в случая с телефона Tesla мнозина се притесняват да правят конкретни прогнози за характеристиките на новия смартфон.

Страница с подробно описание на предполагаемия телефон е намерена само в каталога на оборудването на Giz Bird. Ето и какви ще са характеристиките на "Teslaphone" според нея: Дисплей: Според изданието Tesla Model Pi 2 ще бъде оборудван с OLED сензорен дисплей, който показва 16 милиона цвята. Диагонал - 6.7 инча. Екранът ще бъде издръжлив и устойчив на драскотини и пукнатини.

Камера: в съобщението се посочва 12 мегапиксела (основен сензор), с възможност за снимане в 4K. Процесор: няма данни. Памет: няма данни. Батерия: 5000 mAh, бързо зареждане. Допълнителни характеристики: Според Lifewire телефонът ще поддържа 5G мрежи и също ще бъде оборудван със сателитен интернет модул Starlink от SpaceX.

Има и теория, че тъй като Tesla произвежда слънчеви панели, тогава новият смартфон може да получи такъв. Вярно е, че това е съмнително: ако разчитате само на слънцето, тогава потребителите рискуват да останат без комуникация в облачен ден. Освен това мнозина предполагат, че смартфонът ще получи стандартни приложения, с които ще е възможно да се контролират дистанционно някои от функциите на автомобилите Tesla.

Според друга информация от Coinmarketbag, мощността на процесора на телефона Tesla ще бъде сравнима с тази на Apple 14 Pro. Останалите предположения са по-тривиални: размерът на екрана на устройството ще бъде 6.9 инча, а дисплеят ще бъде оборудван с четирислойна защита Corning Gorilla Glass.

Но в YouTube канала Smartphone Price бяха обявени три спецификации на новия смартфон - и те практически не се различават от съвременните флагмани. И така, в модела, който наричат ​​Pi 5G, ще има 6 или 12 GB RAM, 470 mAh батерия и три опции за основна памет - 128, 256 и 512 GB.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 2 Отговор
    Смартфон Тесла ще е теслъ.
  • 2 Аз да питам

    0 3 Отговор
    Колко голяма е батерията, колко изкарва и за какво време се презарежда :-D

    Коментиран от #3

  • 3 Убит софианетс

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз да питам":

    Сарвул,като ти свърши батерията на колата да си включиш телефона да се прибереш.
  • 4 Как какъв…

    2 0 Отговор
    С кабел.
  • 5 Джон

    2 4 Отговор
    Ще бъде Хандроид, какъв да бъде? Имаи значение каква е обвивката на един андроид?

    Коментиран от #6

  • 6 Нещо

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Джон":

    Което ти никога няма да разбереш :)! Като за начало андроид си е по-добре и да, има значение "обвивката" за много хора. Хайде влачи
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.