Отидете към основна версия

2 513 2

Хардкор всъдеходът на Xiaomi ще излезе на пазара под друга марка

  • xiaomi-
  • stone 01 erev-
  • baic

В базата данни на Министерството на промишлеността на Китай се появи информация за нов "хардкор" SUV на местната компания BAIC Motor - Stone 01 EREV. Под това име обаче се крие проекта Luo Ke на компанията Rox Motor. Основана от Чанг Джинг, председател на борда на директорите на Roborock, тя е непряка собственост на технологичния гигант Xiaomi. Сега този автомобил вече официално е модел на BAIC.

BAIC Stone 01 EREV има характерно квадратно тяло, което издава неговия "хардкор" характер. Мрежестата радиаторна решетка е очертана от масивни лайстни, а отстрани на нея са монтирани големи Y-образни блокове за фаровете. Черните колони на вратите създават ефекта на "плаващ" покрив. Корпусите на страничните огледала за обратно виждане, защитният бодикит и някои други елементи от екстериора също са боядисани в черно.

В задната част на автомобила има вертикални светлини и резервно колело. Заявени са и три лидара - един на покрива и два на предните калници, което показва наличието на автоматични системи за управление. Размерите на Stone 01 са 5 050 x 1 980 x 1 869 мм. Размерът на междуосието е 3 010 мм, а собствено тегло - 3 189 кг. Автомобилът е оборудван с хибриден агрегат с мощност 626 конски сили. Състои се от 1.5-литров бензинов двигател и два електрически мотора: 204 к.с. на предния мост и 272 к.с. отзад.

Капацитетът на тройната литиева батерия на CALT не се посочва. Официалната премиера на BAIC Stone 01 EREV се очаква не по-рано от края на 2023 г. Според предварителна информация, производството ще бъде създадено в Пекинския автомобилен завод (BAW). Ценовият етикет на новостта ще варира в диапазона от 42 000 - 70 100 щатски долара. На пазара Stone 01 ще трябва да се конкурира с Tank 500 на Great Wall.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.

Свързани новини