Last news in Fakti

19 Юни, 2023 10:01 2 479 2

Хардкор всъдеходът на Xiaomi ще излезе на пазара под друга марка

  • xiaomi-
  • stone 01 erev-
  • baic
Хардкор всъдеходът на Xiaomi ще излезе на пазара под друга марка - 1

В базата данни на Министерството на промишлеността на Китай се появи информация за нов "хардкор" SUV на местната компания BAIC Motor - Stone 01 EREV. Под това име обаче се крие проекта Luo Ke на компанията Rox Motor. Основана от Чанг Джинг, председател на борда на директорите на Roborock, тя е непряка собственост на технологичния гигант Xiaomi. Сега този автомобил вече официално е модел на BAIC.

Хардкор всъдеходът на Xiaomi ще излезе на пазара под друга марка

BAIC Stone 01 EREV има характерно квадратно тяло, което издава неговия "хардкор" характер. Мрежестата радиаторна решетка е очертана от масивни лайстни, а отстрани на нея са монтирани големи Y-образни блокове за фаровете. Черните колони на вратите създават ефекта на "плаващ" покрив. Корпусите на страничните огледала за обратно виждане, защитният бодикит и някои други елементи от екстериора също са боядисани в черно.

Хардкор всъдеходът на Xiaomi ще излезе на пазара под друга марка

В задната част на автомобила има вертикални светлини и резервно колело. Заявени са и три лидара - един на покрива и два на предните калници, което показва наличието на автоматични системи за управление. Размерите на Stone 01 са 5 050 x 1 980 x 1 869 мм. Размерът на междуосието е 3 010 мм, а собствено тегло - 3 189 кг. Автомобилът е оборудван с хибриден агрегат с мощност 626 конски сили. Състои се от 1.5-литров бензинов двигател и два електрически мотора: 204 к.с. на предния мост и 272 к.с. отзад.

Хардкор всъдеходът на Xiaomi ще излезе на пазара под друга марка

Капацитетът на тройната литиева батерия на CALT не се посочва. Официалната премиера на BAIC Stone 01 EREV се очаква не по-рано от края на 2023 г. Според предварителна информация, производството ще бъде създадено в Пекинския автомобилен завод (BAW). Ценовият етикет на новостта ще варира в диапазона от 42 000 - 70 100 щатски долара. На пазара Stone 01 ще трябва да се конкурира с Tank 500 на Great Wall.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Може би

    5 0 Отговор
    по добрият рейндж ?
  • 2 Лондон

    3 7 Отговор
    Китайско менте , шуми , бръмчи , а още повече това си е кражба на дизайн!!!