Отидете към основна версия

1 912 1

Bugatti рисува ръчно "златния" хиперавтомобил Chiron Super Sport

  • bugatti-
  • chiron-
  • super sport-
  • golden era

Създаването на хиперавтомобила отнема две години и 400 часа, за да се скицира на ръка

Bugatti представи ръчно рисуван "златен" хиперавтомобил Chiron Super Sport. С помощта на специална програма Bugatti Sur Mesure взискателните клиенти на компанията могат да участват в персонализирането на автомобилите. По поръчка на един от тези ценители е създаден проектът Golden Era, който отнема две години. 400 часа са посветени на декорациите от двете страни на автомобила. Bugatti твърди, че това е един от най-сложните проекти по поръчка, които компанията някога е изпълнявала.

Каросерията на хиперавтомобила е боядисана в два цвята: Nocturne Black и златист нюанс Doré, създаден специално за този модел (очевидно в чест на сплавта от злато и сребро, която се нарича: doré alloy). От страната на пътника има 26 скици на исторически модели, включително Type 41 Royale и Type 57 SC Atlantic, а от страната на водача 19 скици на автомобили от т.нар. нова ера, започнала през 1987 г. Там се виждат моделите EB110, Veyron и Chiron.

Декорацията обхваща и салона. Всеки панел на вратата е ръчно рисуван с три Bugatti: EB110, Veyron и Chiron от едната страна и Type 35, Type 57 SC Atlantic и Type 41 Royale от другата. Интериорът също така включва фини шевове от Златната ера и ръкописен надпис „Едно от едно“.

Що се отнася до техническите характеристики, Chiron Super Sport е удължен с 25 сантиметра спрямо оригиналния модел, двигателят W16 е форсиран от 1500 на 1600 конски сили, създадени са и алтернативни настройки за редица системи. Цената на персонализирания модел не се разкрива. Chiron Super Sport ще бъде официално представен по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей, САЩ на 17 август.

През май в мрежата беше показана колекция от три рекордьора на Bugatti, принадлежащи на един и същи колекционер : Veyron 16.4 Super Sport, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse и Chiron Super Sport 300+. Уникалността на колекцията, която собственикът нарече World Record Edition, се крие във факта, че всеки от тези модели поставя световен рекорд за скорост.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини