Last news in Fakti

11 Август, 2023 11:00 1 883 1

Bugatti рисува ръчно "златния" хиперавтомобил Chiron Super Sport

  • bugatti-
  • chiron-
  • super sport-
  • golden era

Създаването на хиперавтомобила отнема две години и 400 часа, за да се скицира на ръка

Bugatti рисува ръчно "златния" хиперавтомобил Chiron Super Sport - 1

Bugatti представи ръчно рисуван "златен" хиперавтомобил Chiron Super Sport. С помощта на специална програма Bugatti Sur Mesure взискателните клиенти на компанията могат да участват в персонализирането на автомобилите. По поръчка на един от тези ценители е създаден проектът Golden Era, който отнема две години. 400 часа са посветени на декорациите от двете страни на автомобила. Bugatti твърди, че това е един от най-сложните проекти по поръчка, които компанията някога е изпълнявала.

Bugatti рисува ръчно "златния" хиперавтомобил Chiron Super Sport

Каросерията на хиперавтомобила е боядисана в два цвята: Nocturne Black и златист нюанс Doré, създаден специално за този модел (очевидно в чест на сплавта от злато и сребро, която се нарича: doré alloy). От страната на пътника има 26 скици на исторически модели, включително Type 41 Royale и Type 57 SC Atlantic, а от страната на водача 19 скици на автомобили от т.нар. нова ера, започнала през 1987 г. Там се виждат моделите EB110, Veyron и Chiron.

Bugatti рисува ръчно "златния" хиперавтомобил Chiron Super Sport

Декорацията обхваща и салона. Всеки панел на вратата е ръчно рисуван с три Bugatti: EB110, Veyron и Chiron от едната страна и Type 35, Type 57 SC Atlantic и Type 41 Royale от другата. Интериорът също така включва фини шевове от Златната ера и ръкописен надпис „Едно от едно“.

Bugatti рисува ръчно "златния" хиперавтомобил Chiron Super Sport

Що се отнася до техническите характеристики, Chiron Super Sport е удължен с 25 сантиметра спрямо оригиналния модел, двигателят W16 е форсиран от 1500 на 1600 конски сили, създадени са и алтернативни настройки за редица системи. Цената на персонализирания модел не се разкрива. Chiron Super Sport ще бъде официално представен по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей, САЩ на 17 август.

Bugatti рисува ръчно "златния" хиперавтомобил Chiron Super Sport

През май в мрежата беше показана колекция от три рекордьора на Bugatti, принадлежащи на един и същи колекционер : Veyron 16.4 Super Sport, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse и Chiron Super Sport 300+. Уникалността на колекцията, която собственикът нарече World Record Edition, се крие във факта, че всеки от тези модели поставя световен рекорд за скорост.

Bugatti рисува ръчно "златния" хиперавтомобил Chiron Super Sport


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    3 4 Отговор
    На тези , сигурно дизайнерите са им еврокоманчи !