Отидете към основна версия

81 546 204

Питаме ви: Коя марка произвежда най-надеждните двигатели?

  • двигатели-
  • надеждност

Сега повече от всякога в историята двигателите с вътрешно горене, те са невероятно сложни. В същото време модерното инженерство се стреми да ги направи по-надеждни, но поради различни причини ве успява съвсем. Но кой производител на автомобили произвежда най-надеждните двигатели?

Първо, нека поговорим за доказателствата, защото въпреки всичките разговори, които ние, автомобилните ентусиасти, сме склонни да водим за това как някои двигатели могат са надеждни, а други не, това всъщност не означава, че говорим истината. Изглежда разумно да мислим, че това е производител от Япония, тъй като големите три производителя там, Honda, Toyota и Nissan имат завидна репутация по отношение на надеждност.

Според проучвания на две от най-големите аналитични компании JD Power и Consumer Reports , Toyota постоянно фигурира в първите места като най-надеждната марка в света на автомобилите. Разбира се, тези масиви от данни включват много повече от проста надеждност на двигателя, но това е по-скоро като точка за Toyota, отколкото като точка срещу нея.

Интересното е обаче, че нито Honda, нито Nissan се появяват на първите места в списъка на двете организации. Всъщност, според Consumer Reports, Honda е пета по отношение на надеждността, докато Nissan е съвсем надолу на 15-то място. Друга изненада за някои може да бъде, че BMW е трети според CR и се нарежда на четвърто място в доклада на JD Power.

Възможно ли е BMW , марка почти синоним на изключително скъпи сметки за ремонт, да е един от най-надеждните производители на двигатели? Баварската марка грабна първото място в най-новата класация на CR, но тук се вземат предвид и други фактори като безопасност, удовлетворение на собственика и резултати от пътни тестове.

Най-надеждните двигатели в крайна сметка може да са дело на друга марка, която изобщо не сме споменали до момента. Може би има автомобилен производител, който е по-добър от всепризнатите. И точно поради тази причина ви питаме: Коя марка произвежда най-надеждните двигатели? Споделете в коментарите, кои според вас са най-надеждните двигатели!

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 127 гласа.

Свързани новини