Отидете към основна версия

8 789 17

Белгийски музей разпродава колекция от „лади“ и „москвичи“

  • lada-
  • москвич-
  • лада-
  • автоваз

Предложенията включват Samara, Niva и други модели

Белгийският музей Abarth Works ще продаде на търг колекция от класически съветски автомобили. В колекцията на белгийците има различни модели Lada, включително няколко спортни и рали автомобили. От компанията се надяват за всички „стандартни“ модели да получат около 35 000 евро на търга Car&Classic, като има възможност за съвкупно закупуване на всички автомобили с изключение на няколко броя.

От музея са готови да продадат няколко модела отделно, като това включва Lada VFTS, която се очаква да се продаде за около пет хиляди евро. Тя е направена на базата на ВАЗ-2105. Освен това в колекцията са включени състезателна Samara, както и състезателна Lada Niva. Специалистите от музея подчертават, че някои автомобили са реплики на рали автомобили, докато други са подготвени преди няколко години.

Срещу 21 хил. евро музеят е готов да се раздели с колекциятя от Москвич, която включва модела 2140, пикапа Москвич-2335 и пистова версия на Москвич-412. Други необичайни предложения на търга ще бъдат ГАЗ-21 "Волга" и рядко срещан ГАЗ-М24 комби с дизелов двигател. И двете "волги" могат да бъдат закупени за 12 хил. евро.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини