Отидете към основна версия

4 485 24

CR: електромобилите са много по-проблемни от колите с ДВГ

  • електромобили-
  • коли с двг-
  • consumer reports

Според резултатите на Consumer Reports електрическите автомобили са 79% по-проблемни от конвенционалните автомобили

Снимка: Shutterstock

Аналитичната агенция Consumer Reports, която редовно прави рейтинги за удовлетвореността на потребителите, направи проучване сред собствениците на автомобили - с двигатели с вътрешно горене и електрифицирани модели.

Както се оказа, втората категория причинява много повече проблеми по време на работа. Анкетата е проведена сред 330 хиляди собственици на автомобили. Според резултатите от нея електрическите автомобили се оказват 79% по-проблемни от колите с двигатели с вътрешно горене.

Най-болезнените зони са двигателите на задвижващата система, системите за зареждане и батериите. Имайте предвид обаче, че това е среден показател за цялата индустрия и ситуацията може да се различава драстично от марка до марка.

Акумулаторните хибриди създават още повече проблеми - 146% повече от колите без електрически добавки. Тук картинката хич не е розова и например Toyota RAV4 Prime и Kia Sportage имат над средния рейтинг за надеждност.

Най-надеждните сред „зелените“ автомобили са конвенционалните HEV хибриди, които получават 26% по-малко оплаквания от останалите коли с електрически двигатели.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.

Свързани новини