Отидете към основна версия

27 961 17

Чисто нови Volkswagen-и, но от 80-те години на миналия век, бяха открити в изоставен склад

  • volkswagen-
  • santana-
  • китай

Пуснат на пазара през 80-те години на миналия век и произвеждан до 2013 г. в Китай, първият Volkswagen Santana се радва на голям успех. Сега, няколко нови екземпляра в перфектно състояние бяха открити в изоставен склад.

Сред факторите, които позволиха на китайската автомобилна индустрия да достигне сегашната си сила, един от най-важните беше задължението за всеки чужд производител, който желае да продава автомобили там, да създаде съвместно предприятие с местна фирма.

По този начин индустриалните групи от Поднебесната държава успяха да придобият ноу-хау и технологии, наред с други неща. Една от първите компании, създадени по този начин през 1982 г. е SAIC Volkswagen.

Това позволи на немската марка да се установи в Китай с местно произведен модел, чиято кариера беше толкова дълга, колкото и успешна. Става дума за модела Santana. Именно от този модел са откритите няколко чисто нови екземпляра в склад в Китай.

Модел, обхващащ няколко епохи

Произведен от Passat тип B2, първият китайски Volkswagen Santana се продава от 1983 до 2013 г., като претърпява множество еволюции до замяната му с втора генерация, която все още е на пазара. Въпросните автомобили датират от 2012 г. според Han Chung Classics, китайски дистрибутор на резервни части, специализиран в стари Volkswagen-и.

Всички те са еднакви, бели с тапицерия от черен плат. Техните измервателни уреди показват пробега на току-що доставените нови превозни средства и колите наистина са в състояние, в което се предлагат в дилърствата.

Нови коли от друго време

Безупречни, никога нерегистрирани, колите все още носят стикерите, показващи официалния им разход на гориво, найлонови протектори за седалки и други подробности, специфични за новите автомобили. Колите изглеждат особено добре запазени, но очевидно механиката им изисква основен ремонт след толкова дълго обездвижване.

Нищо не се казва за съдбата, която ги очаква. Но тъй като Han Chung Classics пита хората колко биха били готови да платят за един от тези седани, то можем скоро да очакваме те да бъдат пуснати в продажба.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 32 гласа.

Свързани новини