Отидете към основна версия

6 722 21

Китайците представиха универсална платформа за електромобили с пробег 1 000 км

  • електромобили-
  • плагформа-
  • catl

Китайската компания CATL представи иновативна платформа за електрически превозни средства, наречена CIIC. Любопитното при нея е, че тя ще позволи достигането на пробег от 1 000 км с едно зареждане. Това се съобщава на сайта CarNewsChina .

CIIC има вградени в себе си батерии и електродвигатели. В същото време се осигурява лесен монтаж на окачването и другите компоненти, така че автомобилните производители няма да трябва да проектират тези части отделно.

Платформата е изградена по споразумение с китайския производител на електрически автомобили Hozon Auto. Първият модел, базиран на новата архитектура, ще бъде представен през третото тримесечие на 2024 година.

По време на тестовете е потвърден пробег от 1 000 км с едно зареждане. В същото време обаче се казва, че този диапазон се намалява с 30%, ако температурата падне до -7 градуса по Целзий.

Платформата поддържа бързо зареждане, което ви позволява да презареждате батерията за 300 км само за 5 минути. CIIC поддържа различни типове корпуси и оформления. Следователно платформата може да се използва както от компактни, така и от големи електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 39 гласа.

Свързани новини