Last news in Fakti

12 Януари, 2024 15:14 1 591 0

Как Android Auto ще помага на електромобилите

  • android auto-
  • google-
  • електромобили

Новата функция ще дебютира във Ford Mustang Mach-E

Как Android Auto ще помага на електромобилите - 1

Благодарение на голяма актуализация на Android Auto, електрическите автомобили скоро ще могат да споделят информация за батерията в реално време с Google Maps. Отбелязва се, че благодарение на това навигационната система ще може да предостави приблизително ниво на зареждане на батерията при пристигането на дестинацията, да предложи спирки за зареждане по пътя и дори да оцени колко време ще отнеме зареждането на конкретно електрическо превозно средство.

Новата функция ще дебютира във Ford Mustang Mach-E и F-150 Lightning през следващите месеци. След това актуализацията ще бъде налична в други превозни средства. Моделите, оборудвани с вграден Google, получават много нови приложения, включително популярния браузър Chrome. Говорейки за нови приложения, автомобилите ще имат достъп до Crunchyroll и PBS Kids, както и приложението The Weather Channel.

Собствениците на автомобили могат също да споделят пътувания, които са планирали на устройства с Android или iOS директно в колата с вграден Google. Известно е, че вграденият Google в крайна сметка ще се появи в автомобили Ford, Lincoln и Nissan по-късно тази година. Google каза още, че технологията за дигитален ключ скоро ще бъде внедрена за някои автомобили Volvo, а в бъдеще - за още повече марки телефони и автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА