Last news in Fakti

15 Декември, 2023 11:25 3 105 5

Ето я най-бързо зареждащата се батерия за електромобили

  • електромобили-
  • батерии-
  • бързо зареждане

Тази батерия може да се зарежда за 12 минути

Ето я най-бързо зареждащата се батерия за електромобили - 1

Китайската компания SVOLT представи нов тип батерии за електрически автомобили с маркировка 2.2C–5C. Това означава, че тези батерии могат да се зареждат за най-малко 12 минути, съобщава Pandaily.

Според съобщения в медиите SVOLT пуска няколко продукта, които съставляват нова линия батерии за електрически превозни средства. Компанията каза, че техните батерии се зареждат по-бързо от всички подобни устройства, тъй като имат ниво на изходен ток от 2,2-5C.

Това означава, че ще им отнеме между 12 и 30 минути, за да се заредят до 100%. Твърди се, че елементите за бързо зареждане ще са подходящи за най-актуалните модели леки автомобили.

Цялата гама хибридни автомобилни батерии, включително 62Ah, 90Ah и 117Ah модели, са актуализирани и вече поддържат 2.2C бързо зареждане. Тези продукти могат да бъдат инсталирани на автомобили от B-клас, C-клас SUV и миниванове с конфигурации от 45 до 65 kWh. Производителят нарече и трите батерии "първите в света" по рода си.

За електрически автомобили компанията е създала батерии за бързо зареждане LFP с капацитет съответно 105 Ah, 130 Ah и 133 Ah, което позволява постигането на максимална скорост на зареждане от 4C. Всички новости са разработени на базата на технологията "Fly stacking + Short Blade".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    13 5 Отговор
    Китайците да наложат реципрочни санкции на ЕС и Краварите и да забранят износа на подобни батерии и технологии.

    Коментиран от #5

  • 2 Коко

    8 0 Отговор
    Между 12 и 30 минути! Много точно казано!
  • 3 Чекмедже бабаит

    4 1 Отговор
    Изглежда в бъдещето ще има и мобилни Трафопости

    Коментиран от #4

  • 4 Ето един такъв

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чекмедже бабаит":

    мобилен трафопост.

  • 5 Вагнеровец

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    Да наложат санкции защото на някаква русофилска noдметка във факти.бг така й се иска ли ? Икономиката на Китай е на 70% зависима от Европа и САЩ.Общо взето Китай няма как да налага санкции,а и не е нужно никоя от двете страни да го прави.Работят заедно.Това да не е изтъpcaка Русия?