Отидете към основна версия

6 846 20

Mercedes продава всичките си шоуруми в Германия

  • mercedes-benz-
  • шоурум-
  • германия

Решението ще засегне около 80 салона, в които работят 8 хиляди души

Снимка: Shutterstock

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz планира да продаде всички свои шоуруми в Германия. За тази цел концернът възнамерява да започне преговори с евентуални нови оператори, съобщава вестник Bild.

Решението се отнася за всички около 80 шоурума, „независимо дали се намират в селски райони или в големи градове“, казва говорител на Mercedes-Benz пред вестника. Следователно клонът в централата на компанията в Щутгарт също е обявен за продажба.

Компанията обаче подчерта, че нито един шоурум няма да бъде затворен и автомобилният производител не изпитва финансови затруднения. В обявените за продажба автосалони работят 8 000 души, но не се предвиждат съкращения.

От Mercedes искат новите собственици да наемат въпросните 8 хиляди служители. Концернът има и още ясни изисквания към потенциалните купувачи. Говорим само за тези, които например са готови да инвестират и нямат икономически проблеми.

„Искаме да гарантираме конкурентоспособността и жизнеспособността на успешните продажби на Mercedes-Benz в Германия“, подчертава представителят на концерна. Автомобилният производител изключва възможността да продаде всички свои представителства на една компания.

Ще припомним, че това не е първият път, когато автомобилният производител от Щутгарт разпродава автосалоните си. Компанията вече предприе подобна стъпка в много други европейски страни.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.

Свързани новини