Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 13:46 1 760 4

Срешу $2500 на година Mercedes-Benz пускат автопилот от трето ниво

  • mercedes-benz-
  • трето ниво на автономност-
  • сащ

В САЩ за първи път пускат по пътищата кола с трето ниво на автономност

Срешу $2500 на година Mercedes-Benz пускат автопилот от трето ниво - 1

Mercedes-Benz пуска нова версия на своя Drive Pilot, превръщайки се в първия автомобилен производител в света, който предлага сертифицирана от ниво 3 технология за автономно шофиране в САЩ.

Автопилотът от трето ниво, да припомним, дава възможност на водача напълно да пусне волана и да се занимава със странични дейности, но в същото време трябва да е готов да поеме управлението във всеки един момент.

Срешу 00 на година Mercedes-Benz пускат автопилот от трето ниво

Такава система ще бъде достъпна през четвъртото тримесечие на тази година чрез абонамент за жителите на Калифорния и Невада. Освен това има планове за разширяване на наличността на автопилота в повече държави в бъдеще.

Drive Pilot: First Class първоначално ще се предлага при електрическите седани EQS и S-Class. „Drive Pilot е технологичен пробив и невероятна стъпка напред в преследването на автономното шофиране“, каза Димитрис Псилакис, главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz USA.

„Тази иновативна система потвърждава намерението ни да бъдем лидер в областта на безопасността и технологиите, като в същото време връщаме на нашите клиенти ценно време в условия на тежък трафик.“

Срешу 00 на година Mercedes-Benz пускат автопилот от трето ниво

Автомобилният производител казва, че собствениците могат да активират услугата чрез магазина Mercedes me Connect. Годишният абонамент ще започва от $2500 през първата година, като Mercedes-Benz ще обяви допълнителните опции на по-късна дата.

Предлага се при скорости до 64 км/ч на съответните магистрални участъци, системата е идеална за трафик в час пик и използва набор от сензори, за да ви държи безопасно на пътя. В допълнение към камерите, системата използва лидар, сензори за влага на пътя и микрофони, за да определи кога коли за спешна помощ са наблизо.

Mercedes-Benz очаква технологията да бъде разпространена сред повече собственици на автомобили през моделната 2024 година. Припомняме, че в началото на тази година Mercedes-Benz стана първата автомобилна компания в САЩ, която получи лиценз за автопилот от трето ниво.

Срешу 00 на година Mercedes-Benz пускат автопилот от трето ниво


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошия

    6 3 Отговор
    За тези пари по добре да си наема шофьор. Никога няма да си взема кола с нещо което съм го платил и да му плащам и абонамент.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 До лошия

    0 0 Отговор
    Услугата излиза 200 $ на месец а шофьора е 5000 долара за 22 дена работа. Аз избирам автопилота, не съм милионер.