Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 10:34 5 531 3

Mercedes променя радикално дизайна и имената на новите си автомобили

  • mercedes-benz-
  • eq-
  • електромобили-
  • дизайн
Mercedes променя радикално дизайна и имената на новите си автомобили - 1

В стремежа си да увеличи максимално пробега, Mercedes-Benz даде на първото си поколение модерни електрически автомобили много различен дизайн, който обаче не се понрави на широката публика.

Подобен опростен външен вид обаче не беше добре приет от клиентите и сега автомобилният производител казва, че иска да придаде на своите електрически превозни средства малко повече стил.

Според Кристоф Старжински, вицепрезидент на автомобилното развитие на компанията, марката ще положи повече усилия, за да гарантира естетиката на своите електрически автомобили.

„Приемаме критиката сериозно. Разглеждайки езика на дизайна на Concept CLA и може би гледайки малко по-далеч в бъдещето, определено можем да кажем, че новите продукти ще бъдат доста по-добре приети “, каза Старжински.

Според Старжински, електрическите превозни средства вероятно ще загубят и "EQ" в имената на моделите си. Това е част от формирането на бъдещата стратегия на автомобилния производител.

По предварителни данни първият автомобил, който ще се откаже от буквите EQ в името си, ще бъде нов електрически SUV, базиран на G-класата. Повече подробности за новата дизайнерска философия на компанията се очаква да бъдат разкрити в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    23 5 Отговор
    Продължавайте да затъвате, след като смятате, че EQ в името е проблема за слабите продажби! Хората не искат да шофират електрически недоразумения!

    Коментиран от #3

  • 2 По скоро

    10 2 Отговор
    Мяса на грозен японец от колкото европейски дизайн!!!
  • 3 3-фазния

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    Кои хора? Твоите хора ли?