Last news in Fakti

4 Юли, 2024 12:06 48 268 37

В Германия хиляди хора протестират срещу продажбата на шоурумите на Mercedes-Benz

  • шоурум-
  • германия-
  • mercedes-benz
В Германия хиляди хора протестират срещу продажбата на шоурумите на Mercedes-Benz - 1

Около 25 000 служители на Mercedes-Benz протестираха срещу планираната продажба на шоурумите на компанията. Това съобщава ДПА, като допълва, че протестиращите не са само работници във въпросните дилърски центрове, но и от заводите на Mercedes.

Протестиращите изляха гнева си с барабани, свирки и транспаранти. Около 10 000 души се присъединиха към протеста във фабриката на производителя на луксозни автомобили в Зинделфинген, Баден-Вюртемберг.

Протестите са организирани от генералния съвет на завода и профсъюза IG Metall. Под мотото "Ние сме заедно всеки ден" още повече протестиращи се събраха край централата на Mercedes-Benz Group в Щутгарт, както и в градовете Ращат, Дюселдорф, Бремен и Берлин.

Всички производствени линии на Mercedes са спрени, множество клонове също са затворени. През пролетта вече са проведени работни срещи в много предприятия.

Ще припомним, че през март концернът обяви, че възнамерява да продаде шаурумите, като съдбата на всеки от тях ще се разглежда поотделно. Според говорителя на компанията все още няма нито един продаден дилърски център.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не могат да се усетят

    88 10 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Че в немската фирма mercedes, хората с най-големи дялове всъщност са китайци. Въобще няма да се учудя, ако това е ход на китайците да изкупят шоурумите и в тях да продават китайски марки. Или за да не бие толкова на очи, немски марки, произведени в Китай Ако им сложат мита, могат да си напазаруват и някоя друга немска или европейска марка барабар със заводите.

    Коментиран от #12, #32

  • 4 Слаб 2+

    122 17 Отговор
    Германеца винаги ама винаги е бил най-проссС като народ.Последните им действия го доказват отново,да се откажеш от индустрията си за сметка на кукловоди.

    Коментиран от #13

  • 5 Ще правят танкове

    74 6 Отговор
    да подаряват на Украйна. За какво са им коли?
  • 6 Дойчен Кочен

    70 9 Отговор
    Началото на края! Откога чакам да гризнете дръвцето! Меркел ви оправи как пише по артиите!
  • 7 Бай Ганьо

    64 7 Отговор

    До коментар #1 от "В България шоурумите":

    Имал си бол пари - платил си! Хората цял живот не могат да съберат 12 000 лв накуп, то ги дало за една година за ремонти на немска скрап! И не са ти виновни мутрите! Толкова ти е акълът!
  • 8 Хаха,

    89 7 Отговор
    от обора след като ви спряха евтината руска газ ,продадоха ви оръжие за милиарди,сега ви вземат и производството!

    Коментиран от #10

  • 9 Цецо

    11 2 Отговор
    Ако спрат да правят RC колички ще си спестят достатъчно да си задържат шоурумите
  • 10 Мики Маус

    32 13 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха,":

    Откак сме без евтината руска газ, цената на газта само поскъпва, а КЕВР за Н-то поредно 3месечие намаляват прогнозната цена. Какво е туй нещо, как става така...

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хайл 14/88

    49 5 Отговор

    До коментар #3 от "Не могат да се усетят":

    Че то само името май остана на германците,всичко друго им е от Китай...
  • 13 Хайл 14/88

    35 9 Отговор

    До коментар #4 от "Слаб 2+":

    Единствено по времето на св.Адолф Хитлер германците бяха нещо,а Хитлер е АВСТРИЕЦ и винаги чужденци ги издърпват от калта
  • 14 Трифонов

    22 13 Отговор
    Стига сте спамили, че е болезнено очевидно, че нищо не разбирате. Поне от 10 години Мерцедес се кани да предприеме грандиозна промяна изобщо на концепцията си за това как се продават колите. И в този смисъл от много време обсъждаха да минат на концепцията на БМВ, която е насравнимо по-успешна. Затова разпродават шоурумите. От тук нататък ще поставят условия за всичко пред фирмите, които искат да бъдат дилъри на Мерцедес - от начина по който да изглежда шоурума, до годишни таргети за продажби на всичко - нови коли, употребявани коли, части и т.н. И като постигнеш таргетите, в края на годината - тлъста премия. И дружества - собственост на Мерцедес, чиито предмет на дейност е контрол над дилърите. За да тръгнат нещата. Всеки знае, че положението с представителствата на Мерцедес в България, е трагично. Беше трагично, когато бяха Балкан стар. Трагично си остана и след това, когато станаха Силвър Стар. Това, което вероятно не всеки знае е, че положението е трагично навсякъде, а не само тук. Т.е. проблемът е в концепцията. Е, сменят я. Няма драма. Дано да е за добро. А за това дали и колко е велика марката... Ами най-великата е! Това е символът на автомобилната индустрия. Тези коли сами се продават. Ако трябваше представителствата им и техните служители да убедят някого, който не е убеден, да си купи Мерцедес, отдавна щяха да са фалирали. Аз не знам дали има по-лоши търговски представителства от тези на Мерцедес.

    Коментиран от #15, #22, #33, #36

  • 15 Каква

    48 4 Отговор

    До коментар #14 от "Трифонов":

    велика марка?! Вземи модел от преди 15 години и вож изпълнение. Вземи последен модел и виж…….. пластмаса, кашировка, велпапе, рециклаж, скърца, потропва, вибрира всичко евтино, абе отврат на висока цена.
  • 16 катран

    32 5 Отговор

    До коментар #10 от "Мики Маус":

    Туй с намаление вече го дишахме..първо дигат цената тройно, после простокирчовци купуват същия газ през посредниците и работата върви по план...Съща работа и петрола...вече никой не говори за нормални цени от 1.50 или 1.80...преглътнаха и този път..Така че намаляват със стотинка, а утре балтия и пак ще си доволен..Може друг ден и без пари да дават, но като няма производство къде ще го туриш..Подписан договор с Турция за най скъпия газ и неустойки при неизпълнение...милиарди...Газ има-скъп и прескъп...а през БГ мивава тръба от която черпи Унгария и Сърбия...вижте разликата в цените..
  • 17 вие си ги избрахте

    22 0 Отговор
    аз ли гласувай за зелената сделка и санкции? човека е такова нещо, първо сам гласува за тези, които му го причиняват после протести..... на мерцедес им трябват пари, а останаха заради горните два факта. АФД им е спасението, но не вдяват точно като тука
  • 18 Сулю

    27 4 Отговор
    На запад са коне с капаци, много бавно загряват какъв капан им заложиха.

    Коментиран от #25

  • 19 Ха ха ха

    21 2 Отговор
    Защо протестират бре? Сега там ще има арабски дюнерджийници.Новите високо квалифицирани германци-гости на Меркел се нуждаят от места за реализация.
  • 20 Айде на фронта

    14 2 Отговор
    При укритие! Гласувайте пак за хер Шолц и фрау Меркел, която излиза Русия за Минското споразумение
  • 21 Тигре-тигре

    7 2 Отговор
    Щъ ги местат у Киеффф.
  • 22 Подочул

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Трифонов":

    А от Мерцедес дали са планирали и да спрат производството на леки автомобили в Германия?
  • 23 ВОВКАТА ОТ РУСИЯ

    12 1 Отговор
    така е Урсуло , като ми Правиш Искуствени Санкций , аз ти врътнах кранчето с Газта , е на ти сега Заводи за Мерцедес и Всички Останали , още има да патиш от мен , дкато си подритваш Трудовата Книжка , Хората саго казали , Да Би Мирно Седяло Не Би Чудо Видяло , сърди си се на себе си сега , аз съм винаги непокорния , Силно Обичам и силно Мразя , това да ти е Обица на Ухото , да знаиш че с Руската Мечка Шега Не Бива С Нея да Правиш , щото ще те настъпя яко по Мазола и ще те Заболи , Друг път Няма да се Подвеждаш , Щото ти Беше Последен Път .

    Коментиран от #34

  • 24 Ха ха

    12 1 Отговор
    Германците как си го набутаха с това да са независими от руски ресурси, и в същото време купуват пак същите но,чрез посредник!!!ЗАЩО ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ НИ ЛЪЖАТ ВСЕКИ ДЕН ЗА ИСТИНАТА КАК ГУБЯТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.ДОЛНИ ЛИБЕРАЛ-ДЕМОКРАТИЧНИ ПРОСТИТУТКИ ТОВА Е ЗАПАДА!!!

    Коментиран от #28

  • 25 Мечока

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Сулю":

    Много вярно, затова нашенските тарикати ги скубят с години. Та трябва наш полицай да ги светне как ги скубят и ония пак не вярват... Случая в Сливен
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дядо йоцо

    5 3 Отговор
    А уж чрез санкции срещу Путин трябваше да се унищожи руската икономика!? Нещо "танте" Шолц съвсем е оплел конците на бундес-икономиката, кака Аналена - "вундабаа" цюрук-цюрук се преименува в медицински термин за изходно отверстие Ана...! Десните в Германия, левите във Франция, лейбърите на Острова, завръщането на високият рус мъж зад океана... май природата си знае работата, не търпи празнини, връща нещата към нормалното, само на юг от 44-я паралел нещата са още на филии с мас, феронаМагнитване, и ококорено-просто положение! VPVD!
  • 28 БАЙО

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ха ха":

    Точно. Те и затова загубиха 2 св. война. Как ще покоряваш цяла Европа без да имаш собствени ресурси?Нямаш желязо, въглища, петрол сега и газ пък ще покоряваш половината свят
  • 29 Дядо йоцо

    5 2 Отговор
    А уж чрез санкции срещу Путин трябваше да се унищожи руската икономика!? Нещо "танте" Шолц съвсем е оплел конците на бундес-икономиката, кака Аналена - "вундабаа" цюрук-цюрук се преименува в медицински термин за изходно отверстие Ана...! Десните в Германия, левите във Франция, лейбърите на Острова, завръщането на високият рус мъж зад океана... май природата си знае работата, не търпи празнини, връща нещата към нормалното, само на юг от 44-я паралел нещата са още на филии с мас, феронаМагнитване, и ококорено-просто положение! VPVD!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Велев

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не могат да се усетят":

    При едно от посещенията на Шолц в Пекин, преговаряха за преместване на заводи от Германия в Китай...
  • 33 Велев

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Трифонов":

    Имах разговор със собственика на сервиз специализиран за Мерцедес.
    Той завърши с "Омръзна ми от тея дръгели. От година на година все по-зле и по-зле."
  • 34 Велев

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "ВОВКАТА ОТ РУСИЯ":

    Една корекция
    Не Путин врътна кранчето, а Сащ гръмнаха тръбите, а Шолц гледаше като теле в железница

    Коментиран от #35

  • 35 ВОВКАТА ОТ РУСИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Велев":

    нищо де , нека си мислят че съм аз , така го играя полицай под прикритие инкогнито , заради санкцийте срещи мен та да ги погаделичкам малко със сърбеж , а аз знам също кой гръмна тръбите !!!.
  • 36 Те са фалирали.Само ти не си разбрал.

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Трифонов":

    😏Още преди 6 години фалираха и Китай задкулисно върти бизнеса.Но тайната вече неможе да се пази.Другата тоалетна Ауди също се прави в Китай.Има реклами по летищата на китайците за Ауди производителя им.На път е и другата гроб кола БМВ да замине за Китай.
  • 37 Те са фалирали.Само ти не си разбрал.

    0 0 Отговор
    😏Още преди 6 години фалираха и Китай задкулисно върти бизнеса.Но тайната вече неможе да се пази.Другата тоалетна Ауди също се прави в Китай.Има реклами по летищата на китайците за Ауди производителя им.На път е и другата гроб кола БМВ да замине за Китай.