Отидете към основна версия

2 721 10

Още една китайска марка отваря завод в Европа

  • cherry-
  • европа-
  • завод-
  • автомобили-
  • италия

Chery планира да започне производство в Италия

Китайската компания Chery Auto преговаря с италианското правителство относно разполагането на производствени площи в страната. И двете страни са заинтересовани от постигане на споразумения и реализиране на предварителните планове.

Според вътрешна информация, която все още не е официално потвърдена, с помощта на китайците от Chery правителството в Рим очаква да увеличи националното производство на автомобили от сегашните 800 000 до 1.3 милиона бройки годишно.

За китайците пък това е отлична възможност да увеличат продажбите си на европейския пазар, както и да намалят драстично разходите за доставка, мита и т.н. по веригата. Но китайците разглеждат и друг вариант. Chery може да разположи производството си в бившия завод на Nissan в Барселона.

Както потвърди представителят на Chery Europe, компанията проучва различни възможности за локализиране на производството в Европа. Сред разглежданите варианти е модернизация на съществуващ завод или изграждане на нов. Къде точно ще е той, предстои да разберем, но Италия е с най-големи шансове.

Не е тайна, че италианската марка DR, която произвежда и продава едноименните автомобили на Апенините и в Европа, всъщност от доста години сглобява готови продукти на китайската марка Chery.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини