Отидете към основна версия

4 993 15

Мощни дизели и plug-in хибрид за новата Skoda Kodiaq

  • skoda-
  • kodiaq

Обновеният кросоувър вече има елементи от дизайнерския език Modern Solid

Skoda Kodiaq получава нови елементи по външния си дизайн, модерни технологични решения, повече пространство в кабината и разширена гама от двигатели. Налична е и plug-in хибридна версия.

Освен това флагманът на Skoda отново увеличава размерите си и вече има елементи от дизайнерския език Modern Solid. Новият Kodiaq е оборудван с най-съвременни информационно-развлекателни системи, включително опционален 13-инчов екран и head-up дисплей и интегриран ChatGPT.

Новата Skoda Kodiaq разполага и с LED матрични фарове от второ поколение и предна решетка с хоризонтална светлинна лента. В интериора текстилът и кожата отразяват акцента върху издръжливостта.

За първи път като опция се предлага проекционен дисплей. Скоростният лост вече е монтиран на кормилната колона. Дебютират и последните поколения LED матрични фарове със значително по-висока светлинна мощност, както и системата за динамично управление на шасито (DCC PluS).

Новият Kodiaq се предлага с два дизелови и два бензинови двигателя с мощности, вариращи от 110 kW (150 к.с.) до 150 kW (204 к.с.). Ново попълнение в гамата е Kodiaq iV, оборудван с plug-in хибридно задвижване. Той предлага мощност от 150 kW (204 к.с.) и пробег от повече от 100 километра само на ток.

В допълнение, 1.5 TSI с мощност от 110 kW (150 к.с.) бележи дебюта на меката хибридна технология в Kodiaq. Най-добрите двигатели 2.0 TSI с мощност 150 kW (204 к.с.) и 2.0 TDI с мощност 142 kW (193 к.с.) са стандартно оборудвани със задвижване на всички колела. Силовите агрегати на новия Kodiaq винаги се комбинират с автоматична скоростна кутия DSG.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.

Свързани новини