Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 13:04 3 952 3

Skoda ще пусне най-евтиния си кросоувър догодина, но не у нас

  • skoda-
  • евтин кросоувър

Основният пазар за новия кросоувър ще бъде Индия

Skoda ще пусне най-евтиния си кросоувър догодина, но не у нас - 1

Skoda вече е завършила дизайна на своя нов кросоувър, който ще бъде пуснат в продажба следващата година. Информацията е на Autocar India. Този модел ще бъде най-достъпният кросоувър в гамата на марката, а супер ниската цена се планира да бъде постигната с помощта на висок процент локализация и данъчни облекчения.

Основният пазар за новия кросоувър ще бъде Индия, като Skoda планира да постигне ниво на локализация до 90%, което помага за намаляване на производствените разходи. Насочването към индийския пазар е видимо и в аспекта на данъчните облекчения, свързани с размера на автомобила.

Дължината на новия кросоувър не трябва да надвишава четири метра, което отговаря на изискванията за получаване на данъчни облекчения. Оказва се, че Skoda създава модел, който ще се конкурира с коли като Kia Sonet и Hyundai Venue.

Освен това се планира да се изнася продукция и в Мексико, Африка и някои пазари в Югоизточна Азия, включително Виетнам. Новостта ще бъде оборудвана с двигатели с турбокомпресор, които са с обем 1.0 и 1.5 литра, но версия със 150 к.с. няма да има, тъй като няма да може да получава данъчни облекчения. Началото на производството се очаква през януари 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    10 0 Отговор
    Индийците са бедни, а ние "европейците" богати. Баце и Шиши ни натикаха в дълбоката кал.
  • 2 младеж

    4 0 Отговор
    Много красив дизайн
  • 3 Е46ца

    1 1 Отговор
    В БГ караме само бмв та.Тия шкоди някъде другаде.