Отидете към основна версия

1 873 0

Ясно е кога ще се появи BMW кросоувър от Neue Klasse

  • bmw-
  • neue klasse-
  • ix3-
  • кросоувър

iX3 ще бъде първият електрически автомобил на BMW, който ще използва батерии от шесто поколение

BMW обяви началото на производството на SUV-то Neue Klasse, което с появата си на пазара в края на 2025 година ще отбележи новата електрическа ера за марката и при автомобилите с повишена проходимост.

Първите концепции на Vision Neue Klasse вече привлякоха вниманието, но наследникът на iX3 ще бъде първият, който ще влезе в масово производство. По-рано се предполагаше, че сглобяването ще започне през юли 2025-а, но сега от компанията уточняват, че официалната начална дата ще бъде по-близо до края на годината.

Важно е да се отбележи, че BMW никога не е обявявало точна дата на пускане на пазара, така че реално няма забавяне. Съобщението за пускането на SUV-то през 2025 година остава в сила.

Производството на новото второ поколение iX3 ще бъде организирано в новия завод на BMW в Дебрецен, Унгария. В това модерно съоръжение вече работят повече от 1000 души, а предварителната продукция трябва да започне да се прави още тази година.

Очаква се новите серийни автомобили да започнат да слизат от поточната линия до края на 2025 година. Новият завод е проектиран да произвежда около 150 000 автомобила годишно. BMW инвестира повече от 1 милиард евро в този проект.

iX3 ще бъде първият електрически автомобил на BMW, който ще използва батерии от шесто поколение. Zipse също каза на срещата, че тези нови батерии ще осигурят пробег до 300 километра (186 мили) само за 10 минути зареждане.

Ръководството на BMW потвърди, че новите батерии ще увеличат обхвата и скоростта на зареждане с 30%. Зипсе също отбеляза, че ръководството на компанията вече е тествало предсериен образец на SUV-то Neue Klasse и е изпитало истински емоции.

„Бордът на директорите вече имаше възможност да кара предсерийната кола - и, повярвайте ми, това ни накара да настръхнем “, каза той. Новите разработки в резултат на създаването на Neue Klasse ще бъдат внедрени във всички бъдещи модели на BMW, включително в автомобили с двигатели с вътрешно горене

Това ще подчертае ангажимента на компанията да използва иновативни технологии във всички сегменти от моделната си гама, поддържайки репутацията си на водещ производител на автомобили.

По този начин стартът на производството на SUV-то Neue Klasse в края на 2025 г. ще бъде важен крайъгълен камък за BMW, който ще бележи началото на нова глава в историята на компанията и ще консолидира нейната позиция на пазара на електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини