Last news in Fakti

27 Юни, 2024 12:57 5 153 3

BMW XM ще бъде спряно от производство

  • bmw-
  • xm

Това ще се случи през 2028 година

BMW XM ще бъде спряно от производство - 1

Този SUV, известен със своето управление и луксозен интериор, както и с противоречивия си дизайн, няма да получи замяна след края на производството си. Информацията за това е на Automotive News.

Първоначално беше планирано XM да бъде заменен от изцяло електрически модел, но сега стана ясно, че това няма да се случи. Производството ще приключи през ноември 2028 година, вероятно поради слабите продажби.

Началната цена на автомобила надхвърля 150 000 долара, което е значително по-скъпо от X5 M Competition, въпреки че XM ускорява от място до сто по-бавно. Освен това в същия доклад се споменава завръщането на BMW Серия 6, което ще се предлага както във версия купе, така и като кабриолет.

Предполага се, че моделът ще се предлага в бензинова, хибридна и напълно електрическа версия. Производството ще започне през юли 2026 година, което почти съвпада с края на производството на Серия 8 в средата на 2026 година.

Един дилър, който говори пред медията но пожела анонимност, заяви, че BMW не очаква масови продажби на тези автомобили, но смята, че е важно да има нишови модели, за да отговори на различните нужди на клиентите.

Комбинацията от SUV и спортни автомобили е част от стратегията на BMW да предлага широка продуктова линия, която отговаря на различни потребителски предпочитания. Докато масовите модели осигуряват по-голямата част от продажбите, нишовите автомобили играят важна роля за привличането на различни сегменти от пазара.

Това потвърждава ангажимента на BMW към иновациите и отговаря на търсенето на изключителни и уникални автомобили. Така бъдещето на гамата на BMW включва както спирането на XM, така и възраждането на Серия 6, отразявайки стратегическите промени в подхода на компанията към производството и маркетинга на нейните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    17 4 Отговор
    Прилича на ранните Корейски автомобили!
  • 2 Ситроен XM ли е бмв ли е

    14 4 Отговор
    Никой не го купува. Никой не иска боклуци
  • 3 Вальо

    15 4 Отговор
    XM-a може да е само един, и той принадлежи на Citroen!