Отидете към основна версия

27 543 55

Първото серийно BMW с предно предаване

  • bmw-
  • 2er-
  • active tourer-
  • предно предаване

BMW разпространи официални снимки и информация за своя първи сериен модел с предно предаване. Автомобилът се нарича BMW 2er Active Tourer. Публичният дебют на автомобила е насрочен за началото на следващия месец и ще се състои в рамките на автомобилното изложение в Женева. Новият сериен модел е логичното продължение на едноименния концерт, показан през 2012 година в Париж. Екстериорният дизайн на серийната версия е почти идентичен с този на прототипа. Размерите на BMW 2er Active Tourer са 4 342 мм х 1 800 мм х 1 555 мм, съответно дължина, широчина и височина.

Междуосието на автомобила е 2 670 мм, а основните различия се оказват в салона на колата. Интериорните решения в серийната версия са далеч по-традиционни от тези на концепцията. Като цяло салонът на 2er Active Tourer е сходен с този на баварските първа и трета серия. За пръв път при BMW серия 2 Active Tourer в премиум компактния клас се предлага Head-Up дисплей. Той проектира всички важни за пътуването информации пълноцветно в зрителното поле на водача. Информациите обаче се изобразяват не върху предното стъкло, а върху подвижен екран между волана и предното стъкло.

Багажникът може да се ползва гъвкаво благодарение на регулируемата надлъжно задна седалка, като в зависимост от нуждите може да се повиши мястото за коленете или вместимостта на багажника. Хитроумен детайл е сгъваемият под на багажника, под който е разположен практично мултифункционално отделение за вещи. Изключително лесният достъп до задната част се гарантира от голям, широк и отварящ се високо заден капак. По желание той се отваря и затваря автоматично или може да се управлява особено комфортно с жестове с помощта на Smart Opener.

Първоначално продажбите на новата втора серия с предно предаване ще стартират с три двигателя. Базов ще е 1.5-литров трицилиндров мотор с мощност 136 к.с. Тази модификация ще е обозначена като 218i. За любителите на дизела е предвиден вариантът 218d, който е с двулитров четирицилиндров агрегат с мощност 150 к.с. Най-мощната версия 225i ще е снабдена с четирицилиндров мотор с обем два литра и 231 конски сили. Максималният въртящ момент на топ агрегата ще е 350 Нм. С този двигател Active Tourer ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.8 секунди, а максималната му скорост ще е 235 км/ч.

Впоследствие ще се появят и други модификации, в това число дизеловите 216d и 220d, бензиновата 220i, а така също и версиите 220d и 225i, които ще са снабдени с фирмената 4х4 система xDrive. От ноември 2014 година BMW 2er Active Tourer ще може да се поръчва с пакет M Sport. Новоразработеното окачване с еднораменна конструкция с пружинна стойка отпред и многораменна конструкция отзад комбинира пъргавината и прецизността с висока стабилност. Цената на първото серийно BMW с предно предаване все още не е известна. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини