Отидете към основна версия

10 175 52

Препълнени складове на Tesla: Какво пречи на продажбите на електрически автомобили?

  • tesla-
  • продажби-
  • продукция

Отминаха дните, когато Tesla продаваше коли, току-що излезли от завода, а записването за нов модел бе месеци преди получаването на готовия продукт. Сега, запасите от непродадени автомобили, произведени от компанията, продължават да се увеличават и според американските специализирани медии вече надхвърлят 50 000 броя.

През първото тримесечие на 2024 година Tesla съобщи, че е произвела 433 371 автомобила. От тях реално са продадени 386 810 броя. Това означава, че автомобилният производител има допълнителни 46 561 автомобила, които не са продадени. Всички тези автомобили просто са паркирани и чакат своето време.

Любопитното е, че мащабът на тези места за съхранение вече е толкова голям, че те могат да се видят от космоса, което ни показва и изданието Sherwood News. Снимки от сателитни изображения на SkyFi на тексаската гигафабрика на Tesla, направени на случаен принцип през октомври 2023 г. и март 2024 година, показват територията на фабриката, която вече е изцяло пълна с автомобили.

Tesla съхранява автомобили и на други места в САЩ. Сателитни снимки от Chesterfield Mall в Сейнт Луис показват близо 500 коли, паркирани на незащитени места извън обектите, собственост на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.

Свързани новини