11 Юли, 2024 11:46 9 980 9

Китайска марка за първи път влезе в топ-10 на световните бестселъри, изпреварвайки BMW

  • byd-
  • bmw-
  • нови автомобили-
  • продажби-
  • класация

BMW пък е единствената премиум марка в десетката

Китайска марка за първи път влезе в топ-10 на световните бестселъри, изпреварвайки BMW - 1

Както вече ви информирахме, японската марка Toyota за пореден път стана лидер в класацията на най -продаваните автомобилни марки. Проучването е за изминалите месеци от тази година и се прпави от ресурса Focus2Move, който е специализиран в проучване на автомобилния пазар в повече от 160 страни.

Японският производител е лидер в класацията през последните 10 години, като през май 2024 година продажбите на Toyota възлизат на 3.6 милиона бройки от началото на годината. На второ място е германският Volkswagen - той има приблизително 2 милиона продадени коли тази година, а Honda затваря топ 3 (1.6 милиона броя).

Следващите в класацията са Ford (1.5 милиона) и южнокорейският Hyundai с почти еднакъв резултат. Nissan е на шесто място с 1.3 милиона продадени автомобила. На седмо и осмо място са Chevrolet – 1.3 милиона, и Kia с продажби от 1.2 милиона броя.

Най-интересното в тази класация обаче е присъствието на китайска марка в топ-10. Става дума за китайския автомобилен производител BYD, който заема деветото място с 1.1 милиона продадени коли от началото на годината. Другата интересна новина е, че BMW затваря топ 10 с 944 000 продадени коли и се явява единствана премиум марка, попадаща в челната десетка.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    1 12 Отговор
    Напоследък се разбра, че 5-то поколение автопилот е в Космоса спрямо всичко останало.

    Коментиран от #6

  • 2 дедо..

    9 3 Отговор
    Направиха завод в бразилия за щатския пазар,в унгария също,за да не плащат мита на е.с..в бг-то имахме завод у баховица на греетуол,ама оня гришата от литексь го батиса-изпра прите си чрез него,тва мънечките ора първо ги е яд на тех си-оти като мънинки са били отбити от женскио родь.

    Коментиран от #4

  • 3 Корейчета

    12 7 Отговор
    Хайде сега да съберем продажбите на Киа и Хюндай и да видим резултата, защото са практически една марка
  • 4 Домашен

    6 19 Отговор

    До коментар #2 от "дедо..":

    Заводи в Бразилия, Унгария (още е на ниво "планове"), под Земята, на Луната, и накрая 99,99999999% от продажбите на БУД са в Китай. Извън там продават някакви бутикови бройки, вероятно предимно на местните кандидат дилъри.

    Голямо напъване на тази планина, голямо чудо, пък накрая излиза мишка, ха-ха.
  • 5 оня с коня

    5 13 Отговор
    Колите на Читавите хора по Света НИКОГА няма да попаднат в класацията "Най-продавани" защото тя е ЗА БЕДНИ/финансово непълноценни/ Индивиди.Карам БМВ и определено ме е срам че Марката някакси е влязла в подобна класация!

    Коментиран от #9

  • 6 Супер е

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    През цялото време на магистралата караше в крайна лява лента, та хората го изпреварваха от дясно. Да живее чичо Мъск! А иначе на 2ро място по продажби са Киа/Хюндай, защото реално и двете са собственост на Хюндай Мотор Груп.

    Коментиран от #7

  • 7 ;плкоийухъг

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Супер е":

    Смешарик Неумников, давай тогава да смятаме в бройката на Фолксваген и Ауди, и Порше, и Шкода, и Сеат, и Бугати, и Римац, и Ламбо щото тея всичките са част от концерна... Те и китайците имат още няколко марки- и тях ли да добавим, а? Към БМВ да сложим и Мини, и Ролс...
    Записвай си, недоразумение вмирисано:

    Класацията е за продажби на МАРКА автомобили и по тази схема печели Тойота...
  • 8 Каро

    9 0 Отговор
    Пациенти, благодаря ви искрено, с вашите скромни като интелектуално ниво "коментари" си оправям настроението, голЕм смЕх, да сте живи и здрави!:)))
  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    продължавай с бмвто. марката има нужда от индивиди като теб