Отидете към основна версия

2 522 4

Китайската BYD разшири присъствието си в Европа

  • byd-
  • европа-
  • полша

Китайският автомобилен гигант BYD затвърди позициите си на европейския пазар с отварянето на първото представителство в Полша. Разположен в столицата на страната, Варшава, новият шоурум бележи важен крайъгълен камък в стратегията на BYD за разширяване на присъствието си на континента.

Шоурумът, който отвори врати на 6 август, е съвместен проект на BYD и Cichy-Zasada, най-голямата група дилъри на автомобили в Полша. През май китайският производител на електрически автомобили обяви постепенно навлизане на полския пазар с моделите Seal, Dolphin и Seal U, известни в Китай като Song Plus EV.

В момента и трите модела вече са представени на уебсайта на BYD Полша. Компанията има амбициозни планове за по-нататъшно укрепване на позицията си в Полша, с планирани допълнителни представителства в големи градове като Познан, Вроцлав, Краков и Шчечин.

Навлизането на BYD на полския пазар е част от по-широка европейска стратегия за разширяване. Към днешна дата BYD предлага общо седем модела в повече от 20 европейски страни, позиционирайки се като ключов играч на европейския автомобилен пазар.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини