12 Септември, 2024 12:13 1 350 3

Китайският автомобилен гигант BYD увеличава годишните си планове за продажби почти до нивото на Ford

  • byd-
  • продажби-
  • рекорд
Китайският автомобилен гигант BYD увеличава годишните си планове за продажби почти до нивото на Ford - 1

Китайският производител на електрически автомобили BYD планира да продаде 4 милиона превозни средства тази година, което е с 11% повече от предварително планираното. Това съобщава Ройтерс.

Така BYD прави ревизия на плановете си с цели 11% нагоре спрямо целта за продажби на компанията за 2024-а, която беше обявена в началото на годината. Китайците казват, че целта ще постави BYD почти наравно с Ford Motor, който е на шесто място в глобалните продажби през 2023 година с 4.4 милиона продадени автомобила.

Очаква се BYD да продава около 418 000 коли на месец през четвъртото тримесечие. От тях повече от 11% ще бъдат продадени в чужбина, тъй като компанията планира да удвои износа и да достигне до 450 000 автомобила тази година.

BYD си поставя за цел да продаде 3.6 милиона автомобила през 2024 година, което, ако се случи, ще е с 20% повече от рекордните продажби миналата година. BYD отдава допълнителния ръст на продажбите на тазгодишното пускане на пазара на нови модели с най-новата хибридна технология DM-i 5.0.

Съобщава се, че поръчките за такива модели, включително Qin L и Seal 06 DM-i, са надхвърлили производствения капацитет на BYD. През май BYD пусна хибридната технология DM-i 5.0 от пето поколение, която подобрява икономията на гориво и разходите.

Вторият по големина производител на електрически автомобили в света след американския конкурент Tesla обяви рекордно нисък разход на гориво - 2,9 литра на 100 км, което може да се получи само с тази технология.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номера на Немкинята

    3 1 Отговор
    "Ще направим електричките по-евтини (като вдигнем цените на колите с ДВГ)"
  • 2 Контраатаката

    5 0 Отговор
    Дойчланд как е настроението
  • 3 карате кид оригинала

    2 0 Отговор
    Да отварят представителство в София.