4 Септември, 2024 14:15 7 121 21

BYD продължава да чупи рекорди

  • byd-
  • продажби-
  • 2024

Компанията вече е продала повече от 1 милион електрически коли от началото на годината

BYD продължава да чупи рекорди - 1

След рекорден август продажбите на BYD надхвърлиха 1 милион електрифицирани автомобила от началото на годината. Продавайки още 145 627 електрически коли миналия месец, BYD вече достигна 1 милион продажби на електрически автомобили през 2024-а.

BYD отчете продажбите си през август, показвайки рекордните 373 082 продадени нови енергийни превозни средства, включително PHEV хибриди и електрически превозни средства. Така BYD надмина предишния си рекорд от 342 383 продадени коли през юли. Интересното е, че BYD поставя рекорди по продажби вече три поредни месеца.

Plug-in хибридите отбелязват най-голямо увеличение с 222 384 продадени автомобила, което е със 73% повече от август 2023 г. Този август бележи шестия пореден месец на рекордни продажби на PHEV хибридни автомобили на BYD.

Междувременно BYD продаде 145 627 електрически превозни средства миналия месец, което е с 2% повече от миналата година и с 15% повече от юли. Растежът беше достатъчен, за да издигне BYD до границата от 1 милион EV през 2024 година.

Общо BYD са продали 1 004 623 електрически превозни средства през първите осем месеца на 2024 година, което е 12% увеличение спрямо същия период на миналата година. От компанията отбелязват, че експортните продажби на BYD са достигнали 31 451 електрически превозни средства, което е с 26% повече от миналата година и с 5% повече от юли.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нашия

    13 10 Отговор
    едва ли са излъгали НО фирмата работи по държавни поръчки на държавата Китай .....а по този начин да "достигнеш" 1мил. е само въпрос на производствени мощности /което само по себе си е впечатляващо като обем производство/ партията там /ККП/ Е РЕШИЛА ДА СИ ПРОИЗВЕЖДА това което и е необходимо в обществения сектор вместо да го купува и така....а произвеждат и автомобили за който иска да си купи...

    Коментиран от #6

  • 3 7855678

    1 24 Отговор
    Това значи по 125 000 коли на ден което е възможно при минимум 60 огромни завода ,нещо не се връзва

    Коментиран от #4

  • 4 нашия

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "7855678":

    на месец приятелю на месец по толкова са продадени....на ден при 60 /както ти казваш/ са 70 ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА /НЕ АВОМОБИЛИ/ НА ВСЯКА ФАБРИКА .....ПРЕВОЗНИ СРЕДСВА СА И ТРИКОЛКИТЕ НА ПОЮАДЖИИТЕ ИМ......
  • 5 дедо..

    13 5 Отговор
    Plg-in,това е истината,в града на ток,няма шум,няма изгорели газове byd и toyota вече направиха с едно зареждане нощес в контакта да изминаваш на другия ден над 80 км градско на ток..ако искаш морето атмосферния двг влиза в работа,при ограничения и опашки пред границата plug-in и клматико не се спира..оти на ток.
  • 6 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Естествено , че са излъгали и нашите журналя им пригласят !!! Продали са 1 милион , ама половината и отгоре ХИБРИДИ !!!! Което няма нищо общо с чисто електрически автомобили !! И няма са има още много време !!
  • 7 Жбннкк

    3 11 Отговор
    А, дообре. Цели 3% процента продажби извън Китай. Сметай, баце, колко може да им се вярва, че са продали милион там, където ККП определя дори кога да е изгрева и залеза на Слънцето.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Жбннкк":

    Само да та отворя батко че, Китай е най големия пазар на автомобили в света, също така и най големия производител (камо ли на електромобили). Свери си часовника защото света е много динамичен и всичко се променя за седмици дори за дни

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гйхйй

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Аз пък да те отворя, батко, че китаец като ти каже добър ден, виж дали Слънцето грее изобщо навън. Те може и да са най-големият пазар, но според тяхната статистика. А тяхната статистика заслужава доверие, колкото политик в предизборна кампания. Те "белите" статистики са съшити с бели конци, та тяхната ще е истинска.

    Доказателство за това е и, че поради някакви "мистериозни причини", същите тези велики китайски производители извън Китай никак ги няма. Дори в тази статия пише, че продали един милион в Китай, а навън 30 хиляди. Може и да е вярно, и да има 30 пъти разлика, обаче колко е вероятността наистина да е така?

    Просто бройките навън не ги броят само китайците и е по-трудно да излъжат. Но, вътре в Китай могат да кажат, че са продали и един милиард и никой нищо не може да обори.

    Коментиран от #12, #13, #16, #21

  • 11 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Норвежец,Тесла ще достигне ли до 2 млн. продажби 2024 година? Защото с Ник Теслю даваш прогнози за 3 млн за 2024 година.Поздрави на Грета.
  • 12 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гйхйй":

    Теслю с Ник Гйхйй,може и с този Ник да отговориш.
  • 13 Пазар

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гйхйй":

    Китай е най-големият автомобилен пазар в света не според Китай, а според най-големите автомобилни производители които до скоро продаваха половината автомобили там. Абсолютно логично е, преди да тръгнат да завладяват световните автомобилни пазари, първо да започнат с най-големия такъв - собствения. Осъзнаваш ли че това е най-големият китайски производител и е продал 1 милион електромобили на пазар за 10 милиона?

    Китай все още не е успял да задоволи търсенето на собствения си пазар, за да тръгне да задоволява световния. Поради тази причина 100-годишните досега не бяха особено притеснени, но Китай толкова бързо вдигна производството, че се очаква до две-три години да задоволят собствения си пазар и напълно естествено да започнат да поглеждат и извън Китай. Тогава ще стане страшно.

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Хгнййб

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Пазар":

    А, добре, пак сме на "ще". Той живота мина докато дойде "ще"- то. "Ще" има революция при батериите, "ще" има евтини и хубави автомобили от Китай, "ще" има БРИКС валута, "ще" има "светло бъдеще".

    И накрая напъване, напъване от страна на планината и засега само мишки се раждат.
  • 15 12345

    4 2 Отговор
    Уплашени от евентуална инвазия на китайски електромобили от ЕС въведох 35% допълнителен данък за вноса им. Така общия налог достигна 50%. Мъчат се еврочиновниците да забавят необратимия процес

    Коментиран от #20

  • 16 Абе ти

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гйхйй":

    Не знам дали вярваш на китайците или не, ама ми се струва, че много вярваш на Урсулта.
  • 17 666

    1 2 Отговор
    Не разбрахме къде по точно са продадени толкова много ментета. Китайските така наречени коли трябва да бъдат забранени в Европа и Щатите. Те застрашават човешкия живот.
  • 18 Пешо

    1 3 Отговор
    Не знам колко коли продават жълтите измамници но нямам познат който да си е купил китайско менте. Това е все едно да си хвърлиш парите в кофата за боклук.
  • 19 666

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Пазар":

    Верно ще стане страшно. Автоморгите ще се напълнят с китайски ментета.
  • 20 Пешо

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "12345":

    Ха ха уплашени. Виж руснаците как си скубят косите че са си купили китайско менте.
  • 21 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гйхйй":

    Ти може да отвориш единствено сам себе си и нищо друго.