Отидете към основна версия

22 836 22

Лада разкрасява Нива

  • автоваз-
  • ваз-2121-
  • lada 4x4

АвтоВАЗ подготвя фейслифт за култовия всъдеход 2121. Моделът, който през последните години се подвизава с името Lada 4x4, ще получи нови брони. В рамките на модернизацията ще бъде подобрена и пасивната безопасност на автомобила.

Обновената Нива ще получи модифициран 1.7-литров двигател. От АвтоВАЗ не уточняват в какво ще се състоят подобренията и как ще се променят характеристиките на мотора. В момента този агрегат развива 82 к.с. и се комплектова с петстепенна механична трансмисия.

В специализираната руска преса редовно се появяват прогнози за бъдещето на ВАЗ-2121. Част от тях предвиждат всъдеходът да получи подобрен интериор, климатик, електрически странични огледала и седалки с подгряване. Сред плановете е също оборудването на модела с 16-клапанов двигател от Priora, дефорсиран до 90 к.с. и пригоден за работа с 92-октанов бензин.

Неотдавна АвтоВАЗ обяви, че Нива ще се задържи на конвейера до 2021 г. Новият план на руския производител обаче предвижда пенсионирането на всъдехода през 2018-а.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини