Отидете към основна версия

5 062 13

Развиват летище Пловдив с атрактивни полети до Европа и Азия

  • пловдив-
  • анталия-
  • летище

Анталия е сред най-печелившите дестинации

Снимка: Shutterstock

Управляващите летище Пловдив проведоха редица разговори относно разкриването на нови авиационни линии от Пловдив до редица известни туристически дестинации в Европа и Азия. Преговорите се състояха в Анталия. Причината да бъде избран един от най-големите курорти в Турция не е случаен. Само за периода януари-октомври през летище в Анталия са преминали 35 милиона пътници. Очаква се до няколко години техният брой да достигне 50 милиона души. Именно поради тази причина в момента се строи и трети терминал на летището в турския курортен град.

Резултатът от преговорите между ръководството на летище „Пловдив“ с чартърната авиокомпания Sunexpress (собственост на Lufthansa и Turkish Airlines), са че от 29 декември 2023 г. отново ще има полети до Анталия и Измир. Обсъдени е и разкриване на линии от Пловдив до някои германски градове. Възможни са полети до Мюнхен и Дюселдорф.

При разговори между ръководството на летище „Пловдив“ и това в Анталия, турските представители са поели ангажимента да предоставят на българските си колеги маркетингова информация за интересни дестинации.

Важна среща е имало и с главния директор на турската авиокомпания Corendon Airlines, която е позиционирана в Анталия. Дискутирани са европейски дестинации до Германия, Италия и Испания. Турският авиопревозвач разполага с бази и самолети в редица европейски градове.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини